De Vrienden van Heijen

‘De Vrienden van Heijen’ is de naam van een nieuw café dat op 1 januari 2020 zijn deuren opent aan de Hoofdstraat 39 in Heijen. Een café, gerund door een vriendengroep van dertien mensen. Topic ging er op de koffie.

‘De Vrienden van Heijen’ is de naam van een nieuw café dat op 1 januari 2020 zijn deuren opent aan de Hoofdstraat 39 in Heijen. Een café, gerund door een vriendengroep van dertien mensen. Topic ging er op de koffie.

Als ik binnenkom zijn de mannen druk aan het klussen. “Koffie!” En voor ik het weet zit ik met de mannen aan tafel. “Hoe komen jullie erbij om een kroeg te beginnen?” “Wij zijn een vriendengroep, de meesten komen uit Heijen en we kwamen vroeger ook al in dit café”, begint Jesper Wijers. “Toen het leeg kwam te staan was er geen kroeg meer in Heijen. Op een verjaardagsfeest of zo hadden we het er vaak over gehad; zou dat niks voor ons zijn, een eigen kroeg? Dus toen maar eens een vergadering ingepland met alleen koffie om het er serieus over te hebben. Twee maanden hard werken met zijn allen en zie hier het resultaat. Ook de huurbaas René van Velthoven is erg enthousiast en betrokken bij ons idee en heeft ons al de nodige tips gegeven. We hebben een vereniging opgericht waarbij ieder van ons om toerbeurt vrijwilligerswerk doet. Dit doen we gewoon naast ons dagelijkse werk of opleiding. De bedoeling is dat we straks elk weekend open zijn. En wellicht met voetbalavonden ook doordeweeks, dat moeten we nog even bekijken. Ons uiteindelijke doel is om een gezellige plek te creëren voor de Heijense jeugd, maar ook voor ouderen. ‘Een gezellig onderkomen voor iedereen’, dat is ons uitgangspunt en volgens ons gaat dat aardig lukken.”

Op 1 januari 2020 om 12:00 uur opent ‘De Vrienden van Heijen’ officieel de deuren. Een spetterende officiële opening van een geheel vernieuwde kroeg! Dit willen wij samen met jullie vieren en proosten op het nieuwe jaar 2020! Ook willen wij jullie laten weten dat we oudejaarsavond vanaf 20:00 uur ook geopend zijn. Iedereen is dan welkom om alvast een voorproefje te komen nemen!

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring