De Waggelaars bestaan vijftig jaar

Carnavalsclub de Waggelaars uit Gennep bestaat vijftig jaar, geen carnavalsjubileum maar wel een mooie mijlpaal.

Carnavalsclub de Waggelaars uit Gennep bestaat vijftig jaar, geen carnavalsjubileum maar wel een mooie mijlpaal.

50+ maar niet oud
De Waggelaars is een club van vijftig plussers, maar met een jong Vastelaovend hart. Op veel fronten zijn de Waggelaars actief, zoals de samenwerking met de Zonnebloem, het KBO en het GON. Ook is er een gezonde samenwerking met bevriende collega verenigingen Gries en nie Wies uit Milsbeek en de Alde Hap uit Mook. Trots zijn de Waggelaars vooral op hun eigen prinsenbal. Hier zullen natuurlijk de nieuwe prins en prinses hun intrede doen. Ook dit jaar treden er geweldige artiesten op: de dansgardes van ‘t Bombakkes en uit Kranenburg, het duo A Mies en Kaal, het trio Aaltied noeit te Laat, het jubilerende duo Thei en Marij.   

Samenwerking
Niet alleen het prinsenbal is het bezoeken waard maar ook de jaarlijkse residentieavond op vrijdag voorafgaand aan carnaval in de Dragonder is een must. Er is een hechte samenwerking met ‘t Bombakkes en de Coloradokevers, iets wat zich vertaald in evenementen zoals de stadsoptocht, de kienderoptocht, de Dol dwaze Dinsdag en nog vele andere activiteiten. Tevens zijn school,- en ziekenbezoeken, receptiebezoeken en het bezoeken van het zorgcentrum Norbertushof en Libermanhoff een vast item van de Waggelaars.

Data 2020
Maandagavond 13 januari zal de 50e Prins van de Waggelaars onthuld worden samen met zijn prinses. De zaal van 4Event aan de Picardie is geopend vanaf 18.30 uur, het Prinsenbal begint om 19.11 uur en om 21.11 uur zullen we weten wie er onder het baldakijn uitkomt als nieuwe heerser van de Waggelaars. Zaterdag 1 februari is de prinsenreceptie vanaf 19.11 uur in de zaal van 4Events. Vrijdag 21 februari bent u van harte welkom tijdens de jaarlijkse residentie avond in de Residentie van de Waggelaars, de Dragonder, die weer opgeleukt wordt door diverse artiesten, een feest vol gezelligheid om niet te missen.

Loterij
Zoals ieder jaar houden de Waggelaars weer een loterij. Dit jaar is de opzet wat anders dan andere jaren. Vanaf het prinsenbal tot Aswoensdag zijn er loten verkrijgbaar. Alle leden hebben loten bij zich die tijdens het hele Vastelaovend seizoen te koop zijn voor € 1,-. De hoofdprijs is € 250,-! Er is gekozen voor een éénmalige trekking op 1 maart, uitgevoerd door de nieuwe Waggelaars prins. De uitslag, ook van de andere prijzen, is te vinden op de website van de Waggelaars.

Vriend van
Sinds afgelopen jaar kunt u vriend worden van de Waggelaars. Voor slechts € 11,- ontvangt u het zogenaamde Waggeltje, een fraai pinnetje dat aangeeft dat je de Waggelaars steunt. Vriend worden van de Waggelaars kan tijdens alle activiteiten maar ook via de website.

Neem dus een kijkje op de onze mooie website of op facebook.         

En onze leus is; LOAT ’T TER KRÖLLE, VAN GENNEP TOT IEN KÖLLE

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring