Diervriendelijk, duurzaam en (h)eerlijk vlees

Sinds acht jaar vind je in Groesbeek aan de Wylerbaan de Boerderijwinkel ‘Heuvelhof’ van Suzan en Hans Lamers. Een boerderijwinkel die vleespakketten, kroketten, bitterballen en droge worst verkoopt op bestelling.

Sinds acht jaar vind je in Groesbeek aan de Wylerbaan de Boerderijwinkel ‘Heuvelhof’ van Suzan en Hans Lamers. Een boerderijwinkel die vleespakketten, kroketten, bitterballen en droge worst verkoopt op bestelling.

Alle producten die de familie Lamers verkoopt komen van hun eigen ‘Lakenvelder’ koeien.  Dit oudhollandse runderras is herkenbaar aan de brede witte band, een ‘laken’, tussen voor- en achterpoten, om de borst en rug van verder een geheel zwart of rood dier.

In de sfeervolle, landelijk omgeving grazen deze Lakenvelders. Ze leveren een heel bijzonder stukje vlees van een uitstekende vleeskwaliteit en structuur. In 2010 mocht het Lakenveldervlees zelfs toetreden tot ‘Ark van de smaak’ van Slow Food Nederland. "Volgens de Ark commissie is Lakenveldervlees het Wagyu vlees van Nederland", zegt Suzan. Het zal u misschien raar in de oren klinken, maar door het consumeren van vlees van deze Lakenvelders draagt u bij aan het behoud van dit zeldzame oudhollandse ras. De familie Lamers houdt de dieren op een zo diervriendelijk en duurzaam mogelijke manier en dat levert ook een (h)eerlijk stukje vlees. “Onze koeien eten vooral gras en grazen hier in de regio. Eens in de zoveel tijd krijgen ze het bierborstel dat overblijft van de bierbrouwers die in onze hal gevestigd zijn, meer bijproducten krijgen ze niet.”

Lokaal, ambachtelijk en (h)eerlijk vlees!
Als u één of meer vleespakketten bestelt, koopt u daarmee een stukje van de Lakenvelder. Het vleespakket wordt bij u afgeleverd (lokaal) of u kunt het zelf ophalen, wat u wilt. Dan bent u in elk geval verzekerd van een (h)eerlijk vers stuk vlees. Voor meer informatie en het bestellen van onze vleespakketten, zie onderstaande site of bel naar 06-10 26 56 86.

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring