Een verscholen parel in onze achtertuin

Misschien zijn uw koffers al gepakt, staat de caravan of camper op de oprit en is de route naar Frankrijk, Oostenrijk of Italië al uitgestippeld. Met gemak rijdt u die meer dan duizend kilometer om te genieten van het weer, de rust en die prachtige omgeving.

Misschien zijn uw koffers al gepakt, staat de caravan of camper op de oprit en is de route naar Frankrijk, Oostenrijk of Italië al uitgestippeld. Met gemak rijdt u die meer dan duizend kilometer om te genieten van het weer, de rust en die prachtige omgeving.

Maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Als u wilt genieten van rust, flora en fauna, slechts dertig meter van het water van de Maas en in het prachtige Maasheggengebied, ga dan eens een kijkje nemen bij Camping de Maasvallei in Oeffelt, een ‘buitenlandse’ camping in onze eigen achtertuin!

“Hier kun je schepen voorbij zien varen, vogels horen fluiten en de koeien zien grazen. Het gebied is prachtig om te fietsen, wandelen of te vissen”, zegt eigenaresse Jenny Miggiels, die samen met haar man Willem en hun vier kinderen, nu voor het derde jaar de camping runt. “Toen we begonnen aan dit avontuur wilden we er een mooie, natuurrijke camping van te maken. Wij denken daarin aardig geslaagd te zijn! Eigenlijk is de camping altijd bezet. Veel vaste klanten, maar ook veel passanten en hele families die hun familieweekendje hier komen houden. We hebben in totaal veertig grote kampeerplaatsen van rond de honderd vierkante meter, voorzien van acht ampère stroom, afgescheiden met een haag en voorzien van een eigen watertappunt. De camping is een oase voor zonaanbidders, maar ook voor mensen die lekker in de schaduw onder een boom willen zitten. We hebben een nieuw, modern en van alle gemakken voorzien sanitairgebouw met ruime douches, toiletten, kinderbadje, wasbakken, wasmachine en een droger. In het midden van de camping hebben we een veld met wat picknicktafels, een vuurschaal, jeu de boules baan en enkele speeltoestellen voor de kinderen. Bij warm weer zetten we voor de kleintjes een zwembadje op. We hebben ook een buitendouche, er zijn wel eens gasten die deze gebruiken voor hun dagelijkse opfrisbeurt, en dat kán gewoon. Mensen voelen zich hier thuis, en dat vinden wij natuurlijk mooi. En het hele seizoen is het mogelijk om verse broodjes, levensmiddelen of de krant te bestellen. Hiervoor werken we samen met de Spar hier in Oeffelt. Ja, je merkt het, ik kan er uren over praten, maar ik zou zeggen, kom zelf maar eens een kijkje nemen”. En ik kan het als ervaringsdeskundige volmondig beamen: eigenlijk wil je dit voor jezelf houden: dit verscholen pareltje in onze achtertuin.

Camping de Maasvallei is te vinden naast het Veerhuis, aan de Veerweg 8 in Oeffelt. Neem eens een kijkje op

www.campingdemaasvallei.nl

               

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring