Eurodance 2020

De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek organiseren in mei 2020 Eurodance 2020. Een prestigieus evenement waarbij de absolute top van de garde- en showdanssport aanwezig is. De organisatie is al in volle gang, Topic sprak kort met hen.

De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek organiseren in mei 2020 Eurodance 2020. Een prestigieus evenement waarbij de absolute top van de garde- en showdanssport aanwezig is. De organisatie is al in volle gang, Topic sprak kort met hen.

De Bekse Klinkertjes heeft leden van vijf tot en met vijfentwintig jaar uit Groeningen, Holthees, Maashees, Overloon, St. Anthonis, Stevensbeek, Venray, Vortum-Mullem en natuurlijk uit Vierlingsbeek. “Bij ons staat dans-plezier voorop”, zegt Gertrude Smits, een van de organisatoren. “Wij houden van gezelligheid en het groepsgevoel, en iedereen van jong tot oud, heeft dan ook plezier bij ons. Er zijn twee verschillende soorten dansen; Garde- en Showmodern. Garde-dansen ken je misschien ook wel een beetje van de carnaval: de dansmariekes. Alleen is het nu bij ons dansmariekes 2.0. Geen saaie pasjes en oubollige jurkjes maar een flitsende dans met radslagen, overslagen, snelle beenworpen en vooral veel vaart en dat in een prachtig eigentijds pakje. Showmodern is een combinatie van modern, klassiek (denk aan pirouetten), breakdance en hiphop. Je danst met een bonk energie op geweldige opzwepende muziek met allemaal aan elkaar geplakte geremixte moderne nummers. Verder hebben we nog Showkarakter, dat is het uitbeelden van een dans in een soort thema, bijvoorbeeld een clowntjesdans.”

“Wij zijn natuurlijk apetrots dat wij gevraagd zijn om Eurodance 2020 te organiseren”, vult Henriette van Rosmalen aan. “Het vraagt een enorme organisatie, maar wij gaan deze uitdaging graag aan en zetten straks in mei een onvergetelijk evenement neer in Sporthal de Wetteling in Venray. Er komt echt heel veel bij kijken, maar we hebben er zin in. De allerbeste garde- en showdanssporters uit Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland treden op 1, 2 en 3 mei aan in Venray. Ook wij zelf zijn in verschillende disciplines actief en hopen dan ook op tickets voor verschillende disciplines, maar deze tickets hebben we echt niet zomaar binnen, daar moeten we dit jaar nog heel hard voor strijden. Wij kijken er naar uit om al die gekwalificeerde dansers en danseressen te begroeten tijdens deze dagen.”

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring