Haptotherapie is helemaal niet zweverig

Onlangs sprak ik met Haptotherapeut en Haptonomisch Begeleider Monique Zeegers. Het was een erg bijzonder en informatief gesprek; haptotherapie is helemaal niet zweverig, maar het is een mooie aanvulling op fysiotherapie, psychotherapie of andere psychosociale hulpverleningsvormen.

Onlangs sprak ik met Haptotherapeut en Haptonomisch Begeleider Monique Zeegers. Het was een erg bijzonder en informatief gesprek; haptotherapie is helemaal niet zweverig, maar het is een mooie aanvulling op fysiotherapie, psychotherapie of andere psychosociale hulpverleningsvormen.

Omdat haptotherapie zich moeilijk laat uitleggen gaf Monique aan de hand van enkele ervaringsgerichte voorbeelden uitleg over haptotherapie.

Hoe geef je elkaar bijvoorbeeld een hand? Is dit vluchtig of bedoeld om iemand echt te ontmoeten. En hoe zit je in je stoel? Zit je op het puntje van je stoel omdat je gehaast bent of gebruik je ook de leuningen van de stoel als steun.

Verder spraken we over haar eigen ervaringen en hoe ze zelf in aanraking is gekomen met haptotherapie.

“In mijn vorige werk werkte ik hard, soms te hard, waardoor ik tegen mijn eigen grenzen aanliep. Daardoor belandde ik in een burn-out. Ik kreeg toen zowel psychotherapie als haptotherapie. Deze beide therapievormen vullen elkaar mooi aan en hebben mij veel gebracht. Ik kon aan den lijve ervaren en voelen waar ik mee bezig was. Daardoor kreeg ik langzamerhand inzicht in mijn patronen en zo kreeg ik mijn energie en plezier weer terug.

Vanaf het moment dat ik zelf met haptotherapie in aanraking kwam heeft het me niet meer los gelaten en het is een ‘way of life’ voor mij geworden. Dit heeft geleid tot het volgen van de 4-jarige post HBO opleiding tot haptotherapeut bij het Instituut voor Toegepaste Haptotherapie in Nijmegen. En vervolgens tot het oprichten van mijn praktijk ‘In beweging met Haptonomie’.

Ik ben er voor mensen die weer goed in hun vel willen komen en weer energie willen voelen. Mensen die nieuwsgierig zijn naar hun eigen handelingspatronen in relatie tot anderen: wat is mijn gewoontegedrag en hoe reageren anderen hierop? Ik ontmoet veel mensen die moeite hebben om grenzen te voelen en vervolgens grenzen te stellen. Kortom: We gaan aan de hand van haptonomisch aanbod op zoek naar mogelijke blokkades, grenzen of ongemak.

Nieuwsgierig geworden? Kom een keer langs voor een kennismakingsgesprek en om aan den lijve te ervaren wat Haptotherapie voor jou kan betekenen.

Monique Zeegers, Lucaslaan 19 Heilig Landstichting
tel 06-10218567 of kijk op

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring