Heerlijk vers ijs van eigen bodem

Yvonne en Ivo Poelen starten aanstaande mei met hun eigen IJsboerderij Foxhill. Momenteel wordt er nog druk verbouwd, de opening zal gecommuniceerd worden via www.ijsboerderijfoxhill.nl.

Yvonne en Ivo Poelen starten aanstaande mei met hun eigen IJsboerderij Foxhill. Momenteel wordt er nog druk verbouwd, de opening zal gecommuniceerd worden via www.ijsboerderijfoxhill.nl.

Bij Foxhill verkopen ze heerlijk ijs van eigen bodem. Ja, zelfs van eigen melk. Het agrarisch bedrijf van Ivo is hofleverancier van dit heerlijke ijs. Ivo runt een melkveebedrijf met zo’n 110 melkkoeien en 85 jongvee. “De melk gaat natuurlijk naar de melkfabriek”, zegt hij. “Eind vorig jaar zijn we gaan experimenteren om met onze eigen melk ook ijs te maken.''

Het was vooral Yvonne die met het ijs maken aan de slag ging. Met haar horeca-achtergrond zag ze het al helemaal voor zich, een eigen ijsboerderij. En dat lukte, dit voorjaar opent de ijssalon de deuren. “Ja, we zijn er erg trots op”, zegt Yvonne enthousiast.  “Met name dat het ijs wordt gemaakt van onze eigen melk. En daarbij gaan we samenwerken met lokale en regionale ondernemers om hun (seizoens)producten erin te verwerken, zo bieden we een heerlijk ijsje van hier aan. Ook is er gluten- en lactosevrij ijs verkrijgbaar. In totaal hebben we 18 verschillende smaken in de verkoop, deze wisselen per seizoen. Ons ijs is 100% puur van de koeien die hier in onze eigen weilanden lopen.”

Naast heerlijk vers ijs kun je bij Foxhill ook genieten van een goede kop koffie of andere koffiespecialiteiten met een vers stuk gebak. En wat zeker de moeite waard is, is het fantastische uitzicht wanneer je op het terras zit. Ook de boerderij is open, elke zaterdag tussen 11.00-16.00 uur is deze te bezichtigen en kun je er kalfjes en koeien aaien. Gecombineerd met een heerlijk ijsje of een kop koffie geeft dat het ultieme vakantiegevoel!

IJsboerderij ‘Foxhill’ is gevestigd aan de Klös 5 in Groesbeek

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring