Het is goed vertoeven in Millingen

Centrummanager Roland Gesthuizen aan het woord
 

Centrummanager Roland Gesthuizen aan het woord
 

Centrummanager van Millingen, Roland Gesthuizen is gepassioneerd over het centrum van Millingen. Enthousiast is hij over wat BIZ (Bedrijven Investering Zone) Millingen Centrum tot nu toe heeft bereikt. Met trots kijkt Roland terug op de initiatieven die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. Hij ziet in de komende jaren nog voldoende uitdaging om te werken aan verbetervoorstellen voor bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en ruimtelijke kwaliteit in Millingen.

 “Wat hebben we afgelopen decembermaand veel leuke reacties gehad op de nieuwe sfeerverlichting in het centrum”, zegt Roland. “De ‘hanging baskets’ in het centrum waar we ook de zomerbeplanting in hebben zijn gebruikt voor deze verlichting. Het zag er erg gezellig en sfeervol uit”. 

“En wat te denken van het Cultuurhistorisch Informatiecentrum ’t Laag”. Het idee kwam vanuit het BIZ bestuur om het cultuurhistorisch verleden van ’t Laag, waar de kerkdorpen Millingen, Kekerdom, Leuth. Erlecom en Ooij deel van uit maken, onder de aandacht te brengen van de inwoners. Maar natuurlijk ook zeker aan de vele toeristen en recreanten die ’t Laag elk jaar weer bezoeken. Een gesprek met Pastoor Rudo Franken vond plaats en Rudo zag een mooie aangelegenheid om de cultuurhistorie van ‘t Laag en religie in de  Sint- Antonius van Paduakerk samen te laten komen. Vanaf begin mei tot eind oktober is de expositie “Bedrijvigheid op en aan het water” op dinsdagen, vrijdagen en zondagen tussen 14:00 – 17:00 uur te bezichtigen.

“Waar we ook bijzonder trots op zijn, zijn de twee ommetjes Millingen die in samenwerking met gemeente Berg en Dal gecreëerd zijn. We hebben er een genaamd; ‘van Pol naar Pol’ en de andere heet ‘Grenzeloos wandelen door de Duffelt’. Leuke afwisselende wandelroutes die door Millingen en haar omgeving gaan. Het laatste stuk gaat door het centrum, langs de horeca en langs ons winkelaanbod. Zo kunnen de wandelaars ons mooie dorp bewonderen en genieten van wat Millingen te bieden heeft!” De wandelroutes zijn te downloaden via https://www.visitnijmegen.com.

Vanuit de door Roland geschreven visie “Versterken Ruimtelijke Kwaliteit Millingen aan de Rijn” worden vele initiatieven uitgevoerd. Kijk op http://www.millingseondernemers.nl/biz-millingen-centrum waar BIZ zich sterk voor wil maken. Op dit moment onderzoeken we of er draagvlak is onder de inwoners van Millingen om de Liburna weer terug te halen. Daarnaast zijn we druk met de voorbereidingen voor het plaatsen van een grenswachtershuisje met grenspaal op de plek waar vroeger de grens werd bewaakt en denken we na over het plaatsen van infotafels bij (vergane) iconen in Bimmen, Keeken, Kekerdom en Millingen.

Trots zijn we op onze vrijwilligers die zich tomeloos inzetten. Door hen ziet het centrum van Millingen er fleurig en kleurig uit, kunnen we exposities in het informatiecentrum faciliteren en allerhande initiatieven oppakken. Wilt u ook een bijdrage leveren, dan nodigen we u van harte uit om via bizmillingen@gmail.com u aan te melden. “Samen sterk voor een Mooi Machtig Millingen dat is waar we als BIZ voor gaan”.

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring