Het is hier altijd gezellig!

Het is feest in Cafe Boslust aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek. Het is er altijd druk en ‘ouderwets’ gezellig. Ik spreek erover met Anton Könings die er alweer tien jaar de uitbater is.

Het is feest in Cafe Boslust aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek. Het is er altijd druk en ‘ouderwets’ gezellig. Ik spreek erover met Anton Könings die er alweer tien jaar de uitbater is.

“Ja tien jaar alweer, wat vliegt de tijd’, begint Anton. “In die jaren heb ik een mooie vaste klantenkring opgebouwd met veel klanten die hier gewoon dagelijks komen. Het is een grote familie. We zeggen alles tegen elkaar en kúnnen ook alles tegen elkaar zeggen. We delen een lach, maar ook een traan. Dat heeft enerzijds te maken met  de mentaliteit die hier heerst, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, maar ook met de verbondenheid, het familiegevoel dat we hier kennen. Je kunt hier overdag gezellig biljarten of gewoon even lekker zitten en er zijn regelmatig feestjes met live muziek. En… hier kost een kopje koffie nog € 1,- en een biertje € 2,- en waar vind je dat tegenwoordig nog?”

“Boslust is vijf dagen per week vanaf 13.00 uur geopend, en soms zitten er om 14.00 uur al vijftien man binnen, men voelt zich hier thuis. En natuurlijk, tijdens de coronaperiode kneep ik ‘m echt wel even. Je zag dat veel mensen thuis gingen zitten en het daar gezellig maakten en een biertje dronken. Maar eigenlijk wist ik ook dat als we weer open mochten, mijn vaste publiek terug zou komen. Dat gebeurde ook en het is weer net zo druk en gezellig als voor die tijd. En jazeker, daar ben ik mijn klanten erg dankbaar voor. Dus op naar vijfentwintig jaar!!”

Café Boslust, Nijmeegsebaan 12 Groesbeek

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring