Het mooiste werk van de wereld

Kindercentrum Domino groeide uit tot een kindercentrum dat midden in de samenleving van Groesbeek en Berg en Dal staat. Zij hebben inmiddels voor duizenden kinderen op de één of andere manier opvang verzorgd, of dat nu was op de peuterspeelzaal, het overblijven, buitenschoolse opvang, dagopvang of bij een gastouder.

Kindercentrum Domino groeide uit tot een kindercentrum dat midden in de samenleving van Groesbeek en Berg en Dal staat. Zij hebben inmiddels voor duizenden kinderen op de één of andere manier opvang verzorgd, of dat nu was op de peuterspeelzaal, het overblijven, buitenschoolse opvang, dagopvang of bij een gastouder.

“Dit kunnen we alleen dankzij ons enthousiaste en gekwalificeerde personeel. Zij moeten plezier in hun werk hebben, gelukkig lukt dat bij ons”, zegt directrice Odette van Hees. We spreken twee van deze Domino medewerkers, Jeanine Teunissen, werkzaam bij de Toeter en Bas Jochoms, werkzaam bij BSO.

“Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk en ‘mijn’ kinderen op de Toeter’, begint Jeanine. “ Geen dag is hetzelfde en dat maakt dit werk erg afwisselend. Ook de klik met mijn collega’s is erg goed, dat werkt ook positief mee.” Jeanine werkt zeven jaar bij Domino. Ze begon als invalkracht bij verschillende Domino locaties. “Het werk van pedagogisch medewerker is anders dan vroeger, dat klopt. Er moet veel bijgehouden worden, je moet veel registreren en de ontwikkeling van de kinderen vastleggen. Maar dat hoort erbij en vind ik ook wel goed. Zo kun je in een oogopslag de ontwikkeling van de kinderen zien. Gelukkig zijn er ook de vaste activiteiten, fruitmomenten, samen liedjes zingen, buitenspelen en knutselen enzovoort dat is heerlijk. Een groot voordeel van werken bij Domino is ook de diversiteit aan leeftijden van de kinderen. Van baby’s tot BSO, we hebben kinderen in alle leeftijden.”

Bas Jochoms werkt op de Buitenschoolse opvang (BSO) van Domino en is een van de weinige mannen die er werkt. “Ik werk hier nu vijf jaar en al vijf jaar met plezier”, begint Bas. Na mijn opleiding ROC Sport en Beweging kwam ik in de flexpool terecht en ben hier blijven hangen. Ik wil niet anders meer! En wat inderdaad leuk is hier bij Domino, je ziet kinderen hier binnenkomen als baby of peuter en later kom je ze weer tegen als puber op de BSO. Eke pedagogisch medewerker heeft wel een favoriete leeftijdsgroep. Voor mij zijn dat de kinderen op de BSO. Ik heb ook met de allerkleinsten gewerkt, maar vind de wat oudere kinderen wat prettiger om mee te werken. Binnen de BSO kan ik mijn passie voor sport en bewegen op een passende en leuke manier inzetten. Het is immers in hun vrije tijd dat kinderen naar de BSO komen, dan moet je ook leuke en stoere dingen doen! Domino luistert goed naar ons en is een fijne organisatie om in te werken: naar nieuwe ideeën wordt altijd geluisterd en onze inbreng wordt zeer gewaardeerd. En wat Jeanine al zei klopt zeker, wij hebben dankbaar en mooi werk.”                           
                                             
Werken in de Kinderopvang, iets voor jou?
Wist je dat je ook in de kinderopvang kunt werken met diverse diploma’s op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en sport? Soms is een aanvullende opleiding nodig, vaak kan dat een kortdurende opleiding van 3 dagen zijn. Kijk op www.kinderopvang-werkt.nl om jouw diploma’s te checken.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s, ook als je maar beperkte uren beschikbaar bent. Solliciteer op een manier die bij jou past via info@kindercentrum-domino.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen over werken bij Domino Tel: (024) 397 6320       

                                                     
   

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2023  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring