Het Voicekids avontuur van Maud

Het is december 2018 als in huize Van Bergen in Milsbeek een mail binnenkomt van Talpa. Een geluidsfragment van de jongste Van Bergen telg, Maud (toen 14, inmiddels 15), is door de redactie van The Voicekids opgepikt: graag willen ze meer van haar horen en zien.

Het is december 2018 als in huize Van Bergen in Milsbeek een mail binnenkomt van Talpa. Een geluidsfragment van de jongste Van Bergen telg, Maud (toen 14, inmiddels 15), is door de redactie van The Voicekids opgepikt: graag willen ze meer van haar horen en zien.

In eerste instantie is Maud ‘not amused’. Haar zus Isa zond buiten haar om, het fragment naar The Voicekids en nu is ze dus door. “Ik heb daar geen zin in..” Een schrikreactie van Maud die ze volhoudt tot een dag voor de inzenddeadline.

Tijdens een miniconcert van Davina Michelle in Maastricht is ze om. “Maud het is nu zondag, morgen willen ze drie filmpjes van je hebben”, zeg ik. En jawel, bij thuiskomst worden er snel drie filmpjes opgenomen. “Zo, dat is klaar, prima zo, stuur maar op”, zegt ze. Een tijdlang is het stil, totdat zes weken later, The Voice belt. Ze nodigen Maud uit om naar Hilversum te komen en als huiswerk mag ze een drietal nummers uit het hoofd leren en daar ten gehore brengen. “Pffff, daar heb ik zó geen zin in”, reageert ze nukkig. Maar een paar dagen later horen we haar onder de douche de nummers zingen, dus dat komt wel goed, denken we.

De weg naar Hilversum is hilarisch. Tot tweemaal toe staan we op het punt om te keren, ze heeft er echt geen zin in. In Hilversum aangekomen melden we ons in Studio 24 en krijgt ze een nummer opgeplakt. Even wachten en ze wordt opgehaald, ik blijf achter en mag wachten. Na drie uur komt ze terug met een smile op haar gezicht van heb ik jou daar. “Pap, het was echt zó gaaf! Met al die andere kids en met die zangcoaches, zó leuk.” Gelukkig, we zijn niet voor niets naar Hilversum gereden dus.

Twee weken later wederom een telefoontje vanuit Hilversum: Maud is door naar de volgende ronde, we mogen weer naar Hilversum. Dit keer is de rit aanzienlijk gezelliger, van begin tot einde wordt er volop gezongen, Maud heeft er duidelijk veel zin in. Aangekomen in Hilversum mogen we nu naar Studio 22. Weer halen ze Maud op en na een kleine twee uur wordt ze weer netjes teruggebracht. “Het was weer echt supergaaf”, zegt ze.

Na twee weken wederom een telefoontje vanuit Hilversum: ronde vier! Ook deze ronde doorstaat ze en met verve zingt ze zich ook door ronde vijf heen. Nu begint het grote wachten: krijgt Maud het verlossende telefoontje dat ze door is naar de ‘Blind Audition’? En dan eindelijk: JA, ze heeft het gered, ze mag naar ‘de stoelen’!!! Ze is zielsgelukkig, maar eerst moet er nog gerepeteerd worden. Niet één, niet twee, nee maar liefst vijfmaal mogen we naar Hilversum om te oefenen. Voor zanglessen, met live band, kleding passen, een fotoshoot, een interview, generale repetities en ga zo maar door. En ondertussen mag Maud ook nog even optreden bij de Treffers tijdens het honderdjarig bestaan, erg gaaf!

Op dinsdag 3 juli is de grote dag: de Blind Audition! Een spannende dag voor Maud, maar zeker ook voor familie en vrienden, dát kan ik u verzekeren. We regelen een bus en gaan met een grote groep familie, vrienden en vriendinnen naar Hilversum. Als allerlaatste van alle auditanten is dan eindelijk Maud aan de beurt… En daar sta je dan, als trotse vader, moeder en zus achter het glas. Ze komt  het podium op, zwaait, onze harten kloppen echt in onze kelen, Martijn Krabbé vraagt of we zenuwen hebben, nee hoor… Ze begint te zingen en zwaait tussendoor nog even naar wat bekenden in het publiek en dan... BAMM, BAMM en BAMM!! Drie stoelen draaien om, Maud is door!! Marco Borsato staat op zijn stoel om haar binnen te hengelen, maar Maud kiest voor Anouk. Op naar The Battles!! Die gehouden worden in april en mei!

The Voicekids, elke vrijdag 20.00 uur op RTL4

Volgt Maud op Instagram:

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring