Student in de zorg! We are looking for you!

Lees het verhaal van geneeskunde student Evi!
Gezien de huidige situatie rondom COVID-19 kunnen ze ook jouw hulp goed gebruiken!

Lees het verhaal van geneeskunde student Evi!
Gezien de huidige situatie rondom COVID-19 kunnen ze ook jouw hulp goed gebruiken!

"Volg je een opleiding in de zorg, dan is dit een perfecte bijbaan!"

Evi Latkatos, vakantiekracht
Vijfdejaars Geneeskundestudent Evi koos voor een tijdelijke job als verzorgende bij Kalorama. “Ik zat middenin mijn co-schappen toen de coronacrisis half maart uitbrak. Van de een op de andere dag viel alles stil en zat ik ineens thuis”, vertelt Evi. “Dat was echt heel gek. Vooral omdat het onduidelijk was hoe lang deze onderbreking zou gaan duren. Vrijwel meteen besloot ik dat ik mezelf nuttig wilde maken. Ik had al ervaring in de thuiszorg en woon in Nijmegen. Ik heb Kalorama gebeld met de vraag of ze mensen nodig hadden. Vier dagen later kon ik al beginnen! Dat ging verrassend snel. Ik werk nu als verzorgde op afdeling Boszicht van het Centrum voor doofblinden van Kalorama. Door hier mee te draaien, zie ik een hele andere kant van de zorg. Hier gaat het echt om zorghandelingen en die komen tijdens mijn opleiding veel minder aan bod. Deze werkervaring is een hele mooie toevoeging voor mijn studie.”

Gezellig team
“Vanaf dag één heb ik het erg naar m’n zin. We werken met een gezellig team”, gaat Evi enthousiast verder. “Geen dag is hetzelfde en ik leer telkens nieuwe dingen. Tijdens mijn studie leer ik bijvoorbeeld hoe ik medicijnen moet voorschrijven en hier ervaar ik hoe het is om medicijnen toe te dienen. Gemiddeld werk ik 20 tot 25 uur per week in verschillende diensten. Dat wisselt per week. We starten een dienst altijd met een korte overdracht. Als het een dagdienst is, halen we de bewoners uit bed en helpen ze met wassen en aankleden. Rond de middag ondersteunen we bewoners met de warme maaltijd. In de middag heb je tijd om een praatje te maken of is er een activiteit. Tijdens een avonddienst begeleid je bewoners met het avondritueel. De afwisseling maakt dit werk juist leuk!

Perfecte bijbaan
“Voor mij is dit een perfecte bijbaan naast mijn studie. Nu werk ik meer uren omdat ik veel tijd heb maar ik ben echt van plan om dit ook tijdens vakantieperiodes te blijven doen. Als student Geneeskunde maar ook als je een opleiding voor Verzorgende-IG doet of als je Verpleegkunde (NV4/NV5) studeert, kan ik het je zeker aanraden om als tijdelijke kracht of vakantiekracht bij Kalorama aan de slag te gaan. Bovendien verdient het prima.”

Kom jij ons een handje helpen?

Studeer je Geneeskunde of volg je een opleiding in de zorg? Ga dan net als Evi aan de slag bij Kalorama! Kijk voor meer informatie en reageren hier: Studenten in de zorg gezocht.

Heb je een achtergrond in de zorg, met of zonder diploma en wil je ons helpen tijdens de coronacrisis?

Bel of app met Tom (06-82901237).
Alvast bedankt ????

#werkstudenten #Geneeskunde #HBO-V #Verpleegkunde #verzorgende #Helpende ##coronacrisis #regionijmegen

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring