Iedereen verdient een fijne kerst

Stichting High Hopes is een non profit organisatie die zich inzet voor de minima in de gemeente Wijchen en omstreken. Gezinnen die niet kunnen aankloppen bij de voedselbank, maar financieel niet daadkrachtig genoeg zijn door onvoorziene omstandigheden, kunnen zich aanmelden bij de stichting. Ik spreek erover met de drijvende kracht achter de stichting, Priscilla de Wildt.

Stichting High Hopes is een non profit organisatie die zich inzet voor de minima in de gemeente Wijchen en omstreken. Gezinnen die niet kunnen aankloppen bij de voedselbank, maar financieel niet daadkrachtig genoeg zijn door onvoorziene omstandigheden, kunnen zich aanmelden bij de stichting. Ik spreek erover met de drijvende kracht achter de stichting, Priscilla de Wildt.

Priscilla begon vier jaar geleden met haar werk. “Klopt, ik kende een gezin dat in deze situatie zat en ben hen toen gaan helpen”, zegt Priscilla. “Wat met één familie begon groeide al snel uit tot meer. Dat gaat echt als een olievlek en als ik dan hoor hoeveel er hier in de gemeente Wijchen in deze situatie zitten, willen we ze het liefst allemaal helpen. Met onze stichting, die bestaat uit een korps enthousiaste vrijwilligers, komen we een heel eind. Iedereen helpen is een nobel streven, en voorlopig gaan we de goede kant op.”

Voor wie zijn jullie er?
“Wij proberen een helpende hand te bieden aan de gezinnen die tussen wal en schip vallen. Juist onze persoonlijke benadering werkt fantastisch en daardoor voelt men zich ook meer gewaardeerd. Jaarlijks helpen we bijna vijftig gezinnen door ze maandelijks te voorzien van levensmiddelenpakketten. Tijdens de feestdagen zijn deze pakketten wat ruimer en aangepast aan het seizoen. We zorgen er dan voor dat onze gezinnen tijdens die twee dagen ook iets lekkers op tafel hebben staan. Voor de kinderen hebben we een cadeautje voor onder de kerstboom en ook de moeders ontvangen een leuk presentje…”

Hoe werkt High Hopes?
“Wanneer we merken dat een gezin behoefte heeft aan meer specifieke hulp, verwijzen wij ze ook weer door naar de juiste overkoepelende organisaties. Deze kunnen dan weer een helpende hand bieden op het gebied van financiën of andere administratieve uitdagingen. De gezinnen komen maandelijks op een afgesproken dag en tijdstip hun pakketten ophalen, waarbij we zoveel mogelijk proberen hun privacy te bewaken. We merken namelijk vaak dat de schaamte hoog zit omdat men in deze situatie beland is. Terwijl dit natuurlijk helemaal niet nodig is, want het kan helaas iedereen overkomen in onze samenleving.”

Aandacht voor eenzame ouderen
Naast onze gezinnen besteden we ook aandacht aan de eenzame ouderen in onze gemeente. Al een aantal jaren op rij organiseren we met de kerst een gezellige avond voor deze doelgroep. We hebben de omgekeerde adventskalender in het leven geroepen, waarmee we de inwoners van Wijchen vragen een kerstpakket te maken voor een oudere. En ook hier merken we dat de groep elk jaar wat groter wordt omdat er veel vereenzaming is. Helaas kan het dit jaar even niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.”

Waar staat jullie geldboom?
“Ja, was dat maar zo. Nee, helaas hebben we die niet. We kunnen onze activiteiten bekostigen door de vele giften die we krijgen en de verschillende acties die we zelf op touw zetten. Ik moet wel zeggen, corona gooit ook hier wel roet in het eten. Daarom moeten we in deze periode creatief zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de online bingo die we organiseren. Die levert gelukkig nog wel wat op, waarmee we weer een aantal mensen gelukkig kunnen maken.”

Ook doneren? Neem contact op met Priscilla: priscilladewildt21@hotmail.com

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring