Jubilate Deo, al zeventig jaar een levendige vereniging!

Fanfare Jubilate Deo uit Groesbeek-Breedeweg bestaat op 29 juli 2019 precies zeventig jaar. Een mooie gelegenheid om eens op de koffie te gaan bij enkele enthousiastelingen van deze levendige vereniging en naar hun verhalen te luisteren.

Fanfare Jubilate Deo uit Groesbeek-Breedeweg bestaat op 29 juli 2019 precies zeventig jaar. Een mooie gelegenheid om eens op de koffie te gaan bij enkele enthousiastelingen van deze levendige vereniging en naar hun verhalen te luisteren.

Fanfare Jubilate Deo is destijds als muziekvereniging opgericht om meer muzikale activiteiten in de Breedeweg te ontplooien. De fanfare bestaat nu uit een blokfluitgroep, jeugdslagwerkgroep, leerlingenorkest en een fanfare-orkest. De vereniging heeft tweehonderd leden, waarvan er drieënvijftig actief zijn in het orkest en vijfentwintig leerlingen waarvan een gedeelte in het leerlingenorkest. “Wij zijn een levendige vereniging die een goed muzikaal niveau nastreeft, maar bovenal willen we een gezellige vereniging zijn waar de leden zich thuis voelen”, zegt voorzitter Henk Coenen. “Dat is waarschijnlijk ook de reden dat wij ruim in onze jeugdleden zitten. Samenspel en plezier in het muziek maken staan dan ook voorop. Jubilate Deo staat midden in de maatschappij en laat vaak haar gezicht zien in de Breedeweg, maar ook in de Groesbeekse samenleving, daar kweek je goodwill mee.” “Maar zeker ook het organiseren van leuke activiteiten draagt ertoe bij dat de (jeugd)leden het naar hun zin hebben”, vult bestuurslid Nanda Kuijltjes aan. “Denk bijvoorbeeld aan het pannenkoekenconcert en het speeltuinconcert, een paar leuke evenementen. En onze dirigent maakt het echt leuk voor de jeugd. De leerlingen zijn enthousiast en daardoor is de stap van leerlingenorkest naar het fanfare orkest niet groot.” “Als je ziet hoe de betrokkenheid was bij de uitvoering van ‘de Passion’ afgelopen Pasen, dan merk je dat het wel goed zit”, voegt Secretaris Angela Willems toe. “We hebben daar ruim een jaar aan voorbereiding in gestoken. Onze eigen leden maar ook de muzikale gasten en koren, alle neuzen stonden dezelfde kant op. Daardoor werd het een grandioos succes.”

“Wat Henk zegt klopt wel”, zegt oud voorzitter Gerard Vissers. “Muziek maken en er plezier in hebben gebeurt al zeventig jaar bij onze fanfare. Natuurlijk is er ten opzichte van vroeger wel het een en ander veranderd. Vroeger speelde we veel marsmuziek, gingen we op concours en werd het vaak nachtwerk na het repeteren. Tegenwoordig gaan we niet of zelden op concours, is de ‘derde’ helft wat ingekort en spelen we veel modernere stukken. Dat hoort ook, we zijn dan wel zeventig jaar, maar voelen ons nog steeds jong en je moet met de tijd meegaan.”

Nieuwe leden zijn altijd welkom bij Jubilate Deo. De contributie en muzieklessen zijn goed betaalbaar en muziekinstrumenten krijg je in bruikleen. Elke donderdag kan er vrijblijvend een kijkje genomen worden tijdens de repetities tussen 18.30 en 19.00 uur bij het leerlingorkest. En van 19.45  tot 21.45 uur bij het groot orkest.

Het zeventig jarig bestaan wordt gevierd in het weekend van 4, 5 en 6 oktober. Op vrijdag 4 oktober vanaf 20.30 uur is er een feestavond met medewerking van de Pleqband. Op zaterdag 5 oktober vindt de jeugd dag plaats, met volop activiteiten voor de jeugd. En op zondag 6 oktober vanaf 11.00 uur zetten zes bevriende fanfares elk een half uur lang, hun beste beentje voor! Ook is er een jubileumloterij. Er zijn geldprijzen en diverse andere prijzen te winnen. De loten kosten € 2,00 per stuk en zijn te koop bij de leden of bij cafetaria Rikken. De trekking zal plaatsvinden op 4 oktober tijdens de feestavond. Ook worden ze gepubliceerd op social media en in de krant.

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring