Kalorama blijft alert op corona

Dit voorjaar werd Kalorama getroffen door corona. Direct in het begin van de coronacrisis zijn er bewoners en ook medewerkers ziek geworden. De meesten van hen zijn weer opgeknapt maar er zijn helaas ook bewoners overleden.

Dit voorjaar werd Kalorama getroffen door corona. Direct in het begin van de coronacrisis zijn er bewoners en ook medewerkers ziek geworden. De meesten van hen zijn weer opgeknapt maar er zijn helaas ook bewoners overleden.

Het was een zware en moeilijke tijd. Op dit moment is Kalorama vrij van corona. Maar zolang er geen vaccin is, is het spannend. Daarom blijft iedereen bij Kalorama alert en blijven maatregelen van kracht.

Terugblik op de lockdown
Miranda Weyers, kwaliteitsverpleegkundige, en Daniëlla Martina, geestelijk verzorger bij Kalorama, stonden met hun collega’s tijdens de corona lockdown in het oog van de storm. Samen kijken zij terug op een intense en heftige periode. En tegelijkertijd zijn er ook mooie dingen gebeurd en belangrijke lessen geleerd die ze graag  meenemen naar de toekomst.

Dit mag nooit meer gebeuren

“Wat mij het meeste is bijgebleven is de eenzaamheid die alle bewoners moesten doormaken”, vertelt Miranda. “Dat mag nooit meer gebeuren en heeft onze ogen geopend. Ik ben dan ook heel blij dat wij sinds deze zomer twee welzijnscollega’s in ons team hebben. Zij kunnen individuele aandacht geven. Maar ook de saamhorigheid die we met elkaar hadden was groot. Wij gingen het samen doen. En dat hebben we ook gedaan.”

Steun van studenten was een gouden greep
“Op het diepste punt, toen onze afdeling De Sterrenberg volledig in quarantaine was, hebben we ondersteuning gekregen van studenten geneeskunde. Zij hebben alle diensten meegedraaid. Dat was echt geweldig. Mocht er een tweede golf komen dan weten we de studenten weer te vinden.” 

De rust op de afdeling was fijn
“Het was moeilijk dat er geen bezoek mocht komen. Niet alleen voor de bewoners zelf maar ook voor de directe familie. Toch hebben we gemerkt dat de rust die ontstond sommige mensen juist goed deed. Het is goed dat er nu weer een bezoekregeling is. Maar de rust die we hebben meegemaakt, proberen we ook vast te houden”, aldus Miranda.

Luisteren en er voor mensen zijn
Daniëlla Martina is werkzaam in het Centrum voor doofblinden en op de psychogeriatrische afdelingen van Kalorama. “Ik was aan het werk in het Centrum voor doofblinden toen corona uitbrak. Daar ben ik dus al die tijd gebleven”, vertelt Daniëlla. “We zaten er gelijk middenin. Dat was ongelooflijk. Ik heb met heel veel mensen gesproken en ook diensten meegedraaid. Iedereen had er mee te maken. Er was angst, verdriet en onvermogen. Het betekende voor mij dat ik me echt met de kern van mijn werk bezig hield. Luisteren en er voor mensen zijn. Voor bewoners en collega’s. De onderlinge steun en verbondenheid was groot. Door deze intensieve periode heb ik collega’s en bewoners nóg veel beter leren kennen en dat is echt heel erg fijn. Dat houd ik zeker vast. ”

Hartverwarmende steun
“Wat was er veel hartverwarmende steun. Zo zal ik de ontroerende optredens van muzikanten buiten in de zon nooit vergeten. Dat heeft ons allemaal goed gedaan.”

Beter voorbereid
“We maakten dit voor het eerst mee. Dat was ingewikkeld maar we hebben het zo goed mogelijk gedaan”, gaat Daniëlla verder. “Als er een tweede golf komt, zullen we het weer samen moeten doen en zijn we beter voorbereid.”

Samen blijven we alert op corona
Binnen alle teams van Kalorama blijven we over corona met elkaar in gesprek. Met collega’s, vrijwilligers, bewoners én familie. En als het nodig is, weten we welke stappen we gaan zetten.

Om te benadrukken dat we er bij Kalorama samen op letten, hebben we afspraken gemaakt met als motto: ‘Sámen blijven we alert op corona.’.

KALORAMA
Nieuwe Holleweg 12
6573 DX Beek (Berg & Dal)
Tel: (024) 684 77 77 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring