Kampioenkoorts op Zuid

Het is zaterdag en zoals gewoonlijk opent terreinmeester Hans Janssen om 07.30 uur sportpark Zuid in Groesbeek. Vandaag is de laatste competitieronde seizoen 2022-2023 voor de jeugdelftallen van De Treffers. Er staan 23 thuiswedstrijden op het programma waarvan een aantal kampioenswedstrijden.

Het is zaterdag en zoals gewoonlijk opent terreinmeester Hans Janssen om 07.30 uur sportpark Zuid in Groesbeek. Vandaag is de laatste competitieronde seizoen 2022-2023 voor de jeugdelftallen van De Treffers. Er staan 23 thuiswedstrijden op het programma waarvan een aantal kampioenswedstrijden.

“Vanaf 8.15 uur komen de eerste elftallen, ook vanuit de brede regio, al aan. We willen als goede gastheren zorgen dat alles dan klaar staat”, zegt Hans. Ook in de kantine heerst rond die tijd al een gezellige drukte. De koffie is gezet, de tosti’s, die gretig aftrek vinden, worden opgewarmd.  “Op een dag als vandaag ontvangen we meer dan 2000 mensen. Spelers, staf en begeleiders, maar natuurlijk ook veel ouders, opa’s, oma’s en andere supporters van de teams. Het is altijd gezellig”, vertelt Robin Langeveld, een van de kantinemedewerksters.

Om 08.30 uur staat het parkeerterrein al helemaal vol. De jongens van onder 15-2 mogen dan meteen aan de bak. Ze spelen tegen Juliana ’31 om de felbegeerde kampioensbokaal. In dit seizoen zijn er maar liefst vier andere elftallen die spelen of gespeeld hebben voor de hoogste plek.

Torre Proper (5) heeft er ook zin in. Samen met 12 andere kinderen speelt hij in onder 8. Elke zaterdag wordt er getraind op het hoofdveld. “Ik vind dribbelen met de bal het leukst”, zegt hij. De onderlinge partijtjes zijn voor hem en zijn teamgenoten favoriet.

In totaal kent De Treffers een jeugdafdeling met ruim 500 spelende leden. Het is een hele organisatie om elke week de veld- en kleedkamerindeling goed te regelen. Door het tekort aan kleedkamers moeten teams die soms met elkaar delen, maar dat levert doorgaans geen problemen op. “Iedereen stelt zich ook in dit opzicht sportief op”, aldus Hans. “We hebben eigenlijk nooit problemen.”

“De Treffers is een club die wilt presteren met de jeugd, maar waar vooral de plezier en ontwikkeling voorop staan. Maatschappelijk gezien willen we bekend staan als een gezellige club voor onze jeugdspelers en hun families en hechten aan waarden en normen. Er worden regelmatig activiteiten voor onze jeugd georganiseerd, zoals Sinterklaasfeest, jeugdkamp en een Pinkstertoernooi”, vertelt Marc Nielen, de jeugdvoorzitter.

“Vier jaar geleden werd een slag gemaakt in de uitstraling van de jeugd. Met een kledingpakket voor de voltallige jeugd wordt de eenheid gewaarborgd. Dit geeft ook écht het ‘SAMEN MET DE TREFFERS’-gevoel. Er is geen onderscheid in uitstraling tussen een kind van 8 jaar voor wie plezier en vriendschap centraal staan of de fanatiekeling van 17 jaar die op divisieniveau acteert. Daarom dat ik volmondig ja heb gezegd op dit plan en trots ben om ook de komende jaren als bedrijf weer onderdeel uit te mogen maken van De Treffers-familie”, zegt Bas Weijers, eigenaar van Rien Weijers Dakwerken.

Het is inmiddels 09.45 uur. Een tractor met platte wagen rijdt het terrein van het sportpark op. ‘De trots van Groesbeek’ is in roodzwarte letters op de zijkant te lezen. Onder 15-2 heeft zojuist gewonnen en het kampioensfeest kan beginnen.

De kledingsponsors van De Treffers zijn:

 • WSP food
 • Drips media
 • Eskes & Partners
 • Rien Weijers Dakwerken
 • Wouters Schoonmaakorganisatie
 • Chemdry
 • Restaurant – herberg ‘t Zwaantje
 • Story Nijmegen
 • Jarco
 • Toonen Reizen
 • Stijl afbouw
 • Patrick Sportkleding

Met ingang het van nieuwe seizoen krijgen ook de seniorenteams de beschikking over een kledingpakket.

Fijne vakantie en op naar een mooi en sportief nieuw seizoen!

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring