Kan niet, kennen we niet!

Staalbouw Mook BV wordt Metaal Groep Mook BV

Staalbouw Mook BV wordt Metaal Groep Mook BV

Dit jaar, tijdens het veertigjarig jubileum van Staalbouw Mook is besloten de naam te wijzigen in Metaal Groep Mook. Deze naam dekt de lading beter gezien de uitbreiding van de werkzaamheden. Ik spreek erover met eigenaren Robert Janssen en Martijn Fischer.

Robert Janssen
Robert begon zijn carrière in het bedrijf zo’n achttien jaar geleden. “Ik werkte bij Smit Transformatoren in Nijmegen en kreeg de kans Staalbouw Mook over te nemen”, zegt Robert. “Ik zag zeker mogelijkheden om te groeien en heb die kans dus gepakt. Ik weet nog dat iemand me zei: ‘je bent in een bedrijf gestapt met weinig en over het algemeen oude machines’. Eigenlijk zag ik hierdoor juist mooie kansen om Staalbouw Mook verder uit te bouwen. En ja, dat lukte en lukt nog steeds aardig, kijk maar naar onze jongste ontwikkeling, de naamswijziging in Metaal Groep Mook.”

Martijn Fischer
Martijn stapte acht jaar geleden het bedrijf in. “Robert en ik kende elkaar nog van Smit Transformatoren in Nijmegen en hebben altijd contact gehouden”, zegt Martijn. “Robert wilde groeien met Staalbouw en onze denkbeelden kwamen aardig overeen. Ik ging toen het technische en operationele hier oppakken en Robert kon zich nog meer gaan richten op de commerciële, cijfermatige en strategische kant van onze organisatie. We vullen elkaar goed aan en hebben dezelfde visie en lijfspreuk: Kán niet, kennen we niet!”

Betrokken en trots
Metaal Groep Mook bedient klanten uit verschillende sectoren zoals de industrie, machinebouw en utiliteitsbouw. “Onze klanten kunnen wij vanuit verschillende disciplines ontzorgen. Engineering, Production en Industrial service staan al lange tijd voor vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid, dat vindt de klant bij ons”, zegt Robert. “Met name ‘vakmanschap’ staat hoog in het vaandel, daarna volgen kwaliteit en betrouwbaarheid vanzelf. We betrekken onze vakmannen bij processen en zijn nauw betrokken bij hun ontwikkeling binnen ons bedrijf. Ieder heeft hier een persoonlijk ontwikkelingsplan en onze deur staat altijd voor ze open. We communiceren duidelijk en geven onze kaders aan. We werken samen aan projecten en zijn ook samen trots op het eindresultaat. We denken altijd in oplossingen, zijn beelddenkers en zullen zelden zeggen dat iets niet kan. Zo mochten we een hele bijzondere trap maken voor het Heineken Experience brouwerij in Amsterdam. Geen ander bedrijf kon deze maatwerk trap maken. Samen met onze vakmannen gingen we in overleg hoe we dit aan konden pakken, ja dan is het mooi als die bijzondere trap dan lukt. Dan zijn we met z’n allen erg trots!”

Bescheiden en trouw
“En eigenlijk zijn we te bescheiden”, vult Martijn aan, “als je onze klanten ziet, Shell, Tata Steel, Enexis, Smit Transformatoren, Oxbo Ploeger, Alimak en ga zo maar door en dat voor een Staalbedrijfje uit Mook. Maar goed, het zou ook niet bij ons passen om daarover op te scheppen. We hechten belang aan een langdurige constructieve en duurzame samenwerking met klanten en leveranciers. En we trachten onze projecten zo economisch mogelijk te realiseren, vanaf het ontwerpproces tot en met het productieproces, de montage en de service. Dat doen we met veertig medewerkers, waarvan twaalf in de buitendienst. Bij onze visie past het opleiden van vakmensen. Zowel in onze werkplaats als voor onze engineering en service. Wij leiden dan ook continu mensen op in samenwerking met verschillende opleidingsinstituten. Veel van onze medewerkers werken hier al heel wat jaren, dat zegt ook wel wat natuurlijk.”

E-transitie
“Wij creëren en realiseren continu samen met gepassioneerde vakmensen innovatieve en duurzame oplossingen in metaal”, zegt Robert. “Belangrijk item in deze tijd is ‘E-transitie’. Toen ik voor Smit werkte zag ik al dat men in Amerika veel met elektriciteit werkte, waar wij hier toen nog overwegend fossiele brandstoffen gebruikten. Voor ons betekent dat meewerken aan: het verbeteren van technologieën en processen om minder energie te verbruiken voor dezelfde output. Een leuk voorbeeld: voor een klant dachten wij mee om een soort turbine op het dak van een hoog gebouw te plaatsen, waarmee een speciale constructie ervoor zorgt dat door de aanzuigende werking van het gebouw op het dak, de turbine aandrijft waarmee energie wordt opgewekt. Zo bespaart men enorm op de energiekosten, het werkt heel duurzaam en is innoverend. Zo proberen wij altijd een stap vooruit te zijn en mee te denken over mogelijke duurzame oplossingen.”

WeldOn Metaal
Robert en Martijn zijn samen met een derde compagnon ook eigenaar van WeldOn Metaal. Grote klant van WeldOn is Spierings Mobile Cranes uit Oss. Met de vraag van Spierings naar een producent voor het chassis van de zogenaamde AT4 kraan is de productie opgestart. Daarna zijn zij ook de chassis voor de AT6 en de speciale kranen seriematig gaan produceren en nu leveren ze twee chassis per week. WeldOn BV is een metaalbewerkingsbedrijf dat zich inmiddels ook voor vele andere klanten gespecialiseerd  heeft in het seriematig samenstellen en lassen van zware stalen lasonderdelen.

Vestiging in Groesbeek
Robert en Martijn hebben onlangs een pand aan de Mies in Groesbeek betrokken waar de werkzaamheden, die zij voorheen uitbesteden bij Heijnen Metaalbewerking, binnenkort worden voorgezet. “Met Willy Heijnen werkten we al vele jaren samen”, zegt Martijn. “Toen Willy aangaf te willen stoppen, hebben we afspraken gemaakt over zijn vakmensen en over bepaalde machines. Daarmee gaan we in een nieuw  pand aan de Mies een deel van de activiteiten voortzetten en groeien we met Metaal Groep Mook verder door!”

Metaal Groep Mook 
Bovensteweg 105, Mook
Tel: (024) 696 2080

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring