"LÈVESLOOP ...EN TRUG"

Een theaterstuk over de evacuatietochten in 1944 vanuit Noord Limburg.

Een theaterstuk over de evacuatietochten in 1944 vanuit Noord Limburg.

Op 15 oktober 2019 start de eerste van de 10 voorstellingen van het prachtige muziektheaterspektakel "Lèvesloop ...en trug". Het verhaal is gebaseerd op het dagboek van Mimi Janssen, waarin zij vertelt over de barre tocht in 1944, die zij samen met haar drie zussen heeft gemaakt. Inmiddels zijn alle vier zussen overleden en vanuit het hiernamaals kijken zij terug op die moeilijke tijd, waarin alleen al in Noord Limburg, meer dan 6000 mensen gedwongen hebben moeten evacueren.

Het team van ‘Lèvesloop...en Trug’ heeft bewust gekozen om de voorstellingen in oktober 2019 te plannen. De reden is, dat de evacuatietochten precies 75 jaar geleden omstreeks september/oktober hebben plaatsgevonden. En ondanks het feit dat het een uitdaging zal worden qua weersomstandigheid hopen ze ook, dat deze herfstmaand zal bijdragen aan het opnieuw doorleven en herinneren aan die ellendige tochten, waardoor het besef van vrijheid in ons land nog bewuster ervaren zal worden.

Een belevenis!
De acteurs/actrices maar ook alle vrijwilligers die betrokken zijn bij dit stuk zijn bijna allemaal Limburgers en het team van Lèvesloop is zich bewust van het feit dat zij heel veel tijd en moeite geven om dit stuk tot een succes te maken. Daarvoor willen wij hen allemaal nu al en bij voorbaat heel hartelijk danken!!

De speeldagen zijn van 15 t/m 26 oktober en alle plaatsen zijn vrije plaatsen, dus kom op tijd! De locatie is Maria Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum, de voorstellingen beginnen om 20.00 uur en de inloop is 19.30 uur. De entree bedraagt € 25,- kinderen t/m 17 jaar betalen € 17,50. Try-out kaarten € 15,- Meer info en kaarten bel met  06-53374737 of kijk op:

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring