“Mama, ik wil mijn krullen niet, ik wil jouw haar”

Mavis Leijendeckers uit Overasselt begon in april 2021 met haar eigen onderneming Shambo. Ze ontwikkelde een nieuwe  natuurlijke en duurzame shampoo, gemaakt op natuurlijke basis, milieuvriendelijk en geschikt voor alle haartypes, luisterend naar de naam SHAMBO.

Mavis Leijendeckers uit Overasselt begon in april 2021 met haar eigen onderneming Shambo. Ze ontwikkelde een nieuwe  natuurlijke en duurzame shampoo, gemaakt op natuurlijke basis, milieuvriendelijk en geschikt voor alle haartypes, luisterend naar de naam SHAMBO.

Na een succesvolle zakelijke carrière besloot Mavis iets heel anders te gaan doen, ze volgde haar gevoel en haar droom. Aanleiding voor het hele verhaal was de zoektocht naar de perfecte en natuurlijke haarverzorging voor haar dochter. Haar dochter heeft namelijk prachtige krullen en die zijn lastig te verzorgen. “Mama, ik wil mijn krullen niet, ik wil jouw haar", het was dagelijks één grote strijd tegen droge haarlokken vol met klitten”, zegt Mavis. “Na een zoektocht kwam ik terecht in de wondere wereld van krullen en ontdekte de Curly Girl Method (CG methode). Er ging een wereld voor me open! Ik dacht bij mezelf: als deze duizenden vrouwen allemaal op zoek zijn naar de juiste natuurlijke shampoo, waarom zou ik die dan niet zelf maken? Een natuurlijke shampoo met een transparante en eerlijke verpakking. Een verpakking die duidelijk aan geeft wat er wel en vooral ook wat er niet in zit. Denk aan palmolie, microplastics, sulfaten, parabenen, maar ook het vermelden van de pH-waarde die bepalend kan zijn voor gezonde glanzende lokken. Een gezonde pH-waarde voor  haar ligt tussen de 3,5 en 5,5.

Mavis wilde een natuurlijk product dat aansluit bij ieders haareigenschappen, een shampoo op maat. Ieder haartype heeft namelijk iets anders nodig, gelet op de balans tussen proteïnen en vocht. Dus ging ze dit product zelf ontwikkelen! Een uitvoerig lang traject, van idee tot plan, dat vertalen voor een laboratorium en vervolgens de markt benaderen om het nieuwe merk en de nieuwe producten te introduceren. Maar het lukte haar. Middels een succesvolle crowdfunding slaagde haar missie en werd SHAMBO geboren.

Mavis zat niet stil, en bracht ook de Happy Hair Box en het Happy Hair Handbook “Het geheim voor mooi en gezond haar” uit. Hiermee helpt ze mensen bij de juiste verzorging van hun haar, inclusief mooie hulpmiddelen zoals super snel vocht absorberende haarhanddoeken van duurzame bamboe stof, zijden haarmutsjes en zijden kussenslopen voor het slapen gaan. De hoofdhuidmassageborstel zorgt voor een goede doorbloeding van je hoofdhuid wat de haargroei stimuleert. Belangrijk is dat je eerst weet welke haareigenschappen je hebt en dan weet je pas welke verzorging jouw haar nodig heeft. Het maakt niet uit of je steil haar hebt of krullen, elk type haar heeft een eigen verzorging nodig. Het ontdekken van je haareigenschappen doe je door middel van een haartest. Deze haartest staat op haar website.

Mavis Leijendeckers
Tel: 06-29133733

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring