Meiden- en damesvoetbal zit in de lift

Meiden- en damesvoetbal zit in de lift. Na de EK winst en een mooie tweede plek op het WK van het Nederlands damesteam, gaan steeds meiden en dames voetballen.

Meiden- en damesvoetbal zit in de lift. Na de EK winst en een mooie tweede plek op het WK van het Nederlands damesteam, gaan steeds meiden en dames voetballen.

Ook bij Resia in Wellerlooi en EWC in Well groeide dit aantal. Samen met voetbalverenigingen IVO uit Velden, DSO uit Lomm en DEV uit Arcen werd tweeënhalf jaar geleden MDOC opgericht. MDOC staat voor MaasDuinen Oost Combinatie. We spraken erover met Johan Hendrix.

Johan Hendrix, kersverse vrijwilliger van het jaar bij Resia, is een van de enthousiaste vrijwilligers achter deze nieuwe combinatie. “Ik heb het even opgezocht en bij Resia spelen ze al vanaf 1971 damesvoetbal, dus helemaal nieuw is dit niet voor ons’’, begint Johan. “De samenwerking daarentegen is wél uniek en biedt meer kansen voor de meiden en dames. De verenigingen die in de combinatie zitten zien hun ledenaantal stijgen. Daardoor kunnen wij op verschillende niveaus acteren. We hebben teams in alle leeftijden, de allerjongsten, MO13 en MO15, spelen nog geen competitie maar trainen regelmatig en hebben veel activiteiten. De MO17 speelt met negentien meiden wel competitie. We spelen op vrijdagavond 7 tegen 7, dat is erg uniek en erg leuk! Op zondag zijn er nog twee damesteams actief in de competitie, zowel op laag als hoog niveau.”

“Wat echt mooi is om te zien: in alle onze teams spelen meiden en dames uit de verre omgeving, van Oeffelt tot zelfs  Tegelen. Op alle begeleiders zijn we supertrots, op alle vrijwilligers die het voetbal voor de meiden mogelijk maken, maar ook op al onze gediplomeerde trainers. We hebben zo’n honderd meiden- en damesleden en we groeien nog steeds. Ook krijgen nog elke week nieuwe aanmeldingen. Ja, dan denk ik weleens: we doen het toch best goed met ons allen!”

Ook graag voetballen, of van ons leren voetballen?
Meer info via Johan 06-46 20 74 76
Of mail naar: jeugd.ewc-resia@outlook.com

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring