Meiden- en damesvoetbal zit in de lift

We hebben zelfs een keeperstrainer!

We hebben zelfs een keeperstrainer!

Het meiden- en damesvoetbal in onze regio zit nog steeds in de lift. Vijf jaar geleden werd de Maas Dorpen Oost Combinatie opgericht, SVO MDOC, een combinatie van meiden- en damesvoetbal van vier verenigingen. Hoe bevalt het nu we vijf jaar verder zijn en waar staan de meiden?

De verenigingen Resia uit Wellerlooi, EWC uit Well, DSO uit Lomm en DEV uit Arcen sloegen destijds de handen ineen en zetten er samen de schouders onder. “Van meet af aan ging het goed”, zegt Hilke Alexiou leidster van MDOC MO15. “Natuurlijk was het het eerste jaar even wennen aan elkaar en moest het geheel vorm krijgen. Maar de meiden en dames waren en zijn erg enthousiast en er ontstonden leuke teams, die nu naast het voetbal ook een leuke vriendinnengroep zijn. Ook meiden van ‘buitenaf’, zoals uit Wanssum, Geijsteren, Blitterswijck en zo vonden aansluiting. De groep werd groter en groter en bestaat inmiddels uit zeventig voetbalsters. We hebben teams in alle leeftijden; we hebben een MO13, een MO15, een MO17, een dames 1 en nog een zevental dat op vrijdagavond gezellig voetbalt. Trainen doen we op dinsdagen en donderdagen en we trainen de ene keer in Well, en de andere keer in Lomm. Ook de wedstrijden spelen we om en om. Ons trainingskorps is ook mooi gegroeid en nu staat voor elke groep een gediplomeerd trainer, en daar zijn we natuurlijk trots op. We hebben zelfs een keeperstrainer!”

“De betrokkenheid van de ouders is erg groot. Elke ouder is bereid te rijden, de handen uit de mouwen te steken als dat nodig is en we hebben zelfs ondernemende ouders die de meiden voorzien hebben van tenues, tassen en trainingspakken. Daar zijn we ze erg dankbaar voor.

Vorig jaar werd onze MO15 kampioen, dat werd een onvergetelijk spektakel, echt heel leuk. Maar SVO MDOC is méér dan voetbal alleen. We organiseren ook leuke activiteiten en uitjes rondom het voetbal. Gezellig met z’n allen op stap, een wedstrijd van de Oranje dames kijken, samen bingo spelen en ga zo maar door. Het is een echte vriendinnengroep geworden.”

Ook graag voetballen, of leren voetballen? Kom eens bij ons langs.
Meer info via Hilke 0629008236 Of mail naar: mdocvoetbal@gmail.com 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring