Met Trouwen zit je goed!

Kerst of oud-en nieuw zijn bijzondere momenten voor een huwelijksaanzoek.

Kerst of oud-en nieuw zijn bijzondere momenten voor een huwelijksaanzoek.

Maar hoe betrek je kinderen bij een trouwerij? Een vraag die ik als ervaren trouwambtenaar vaak krijg van aanstaande bruidsparen.  Vol trots presenteer ik mijn antwoord: met Trouwen! zit je goed! Een uniek kinderboek over trouwen, wat aanstaande bruidsparen helpt om kinderen op een eigentijdse- en speelse manier voor te bereiden op hun trouwdag! 

Al ruim 10 jaar ben ik met veel passie en enthousiasme trouwambtenaar (BABS). Een enorm voorrecht om deelgenoot te mogen zijn van het meest bijzondere moment van de trouwdag van bruidsparen. Hun unieke liefdesverhaal mag ik vanuit mijn hart delen tijdens de trouwceremonie. Dat kan alleen als ik het bruidspaar en hun dierbaren uitgebreid leer kennen. Vaak zijn er kinderen bij betrokken, die een speciale rol krijgen tijdens de trouwdag. Maar hoe bereid je ze voor? DIT werd mijn droom: een eigentijds en speels kinderboek schrijven over trouwen met alle facetten van de trouwdag erin en kinderen uitdagen om hier ook zelf in aan de slag te gaan. Ze gaan hun trouwdag zelf beleven.

Maar ook een boek wat aandacht heeft voor mannen die samen trouwen, vrouwen die trouwen en het samengestelde gezin. Al mijn trouwervaringen zijn vertaald in de kleurrijke illustraties van Heleen Wilkens. De versjes en korte verhaaltjes heeft Mireille Geus, een ervaren kinderboekenschrijfster, in nauw overleg met mij geschreven. Want een kinderboek schrijven is echt een vak, heb ik inmiddels geleerd. Een kinderboek uitgeven is een enorme uitdaging en investering, maar ik geloof echt in dit vernieuwende concept. Mijn droom komt uit als ik alle aanstaande bruidsparen enthousiast kan maken over trouwen met kinderen erbij. Neem ze mee in de voorbereidingen dat maakt de trouwdag nog mooier en meer bijzonder! De liefde vier je dan echt samen, samen met het gezin en met elkaar!

Waarom is het boek Trouwen! uniek en vernieuwend? Omdat kinderen met eend en teckel de hele trouwdag stap voor stap gaan beleven. Van het binnenkomen van de gasten, het trouwen, de kus, de handtekening, de taart, tot het late feestje.

In het knettergekke boek “Trouwen!” gaan kinderen niet alleen foto’s kijken en versjes lezen, maar ook lekker zelf aan de slag. Tekenen, plakken, schrijven en wegdromen over de trouwdag. Wie er ook trouwt ze zijn erbij! Het gelukkige bruidspaar viert hun liefde voor elkaar en kinderen leggen alles vast, op hun leukste en gekste manier. Het wordt hun mooiste herinnering, een eigen boek over de trouwdag. Het bruidspaar geniet en de kinderen helemaal!

Wat zou het mooi zijn als u mijn enthousiasme over Trouwen! deelt. 

Zeg JA! Want we gunnen aanstaande bruidsparen toch allemaal de allermooiste trouwdag samen met hun kinderen. Hoe mooi zou het zijn als de liefde weer veel en vaak samen wordt gevierd juist in deze roerige tijd.

Veel leesplezier,
Marien Kuipers

Direct bestellen?
Graag! Bij elke boekhandel in Nederland, bol.com of via 

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring