NEI: niet zweverig maar ervoor openstaan

Neuro Emotionele Integratie (NEI) lost op een vriendelijke manier emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s definitief op. Je wordt je bewust van de kern van je probleem en kunt het loslaten waardoor de belemmering verdwijnt. De energie kan weer gaan stromen en je klacht vermindert of verdwijnt.

Neuro Emotionele Integratie (NEI) lost op een vriendelijke manier emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s definitief op. Je wordt je bewust van de kern van je probleem en kunt het loslaten waardoor de belemmering verdwijnt. De energie kan weer gaan stromen en je klacht vermindert of verdwijnt.

Zweverig? Dat dacht ik in eerste instantie wel, maar ik kan nu uit ervaring zeggen: het is niet zweverig, maar je moet ervoor openstaan. Ik spreek erover met NEI therapeutes Solena Speet, Ida Furer en Hanny Poos. Nieuwsgierig dat ik ben, probeer ik het uit. Het is een bijzondere ervaring en ook wel moeilijk om onder woorden te brengen, maar ik ben onder de indruk.

“Heel simpel, als een computer op de achtergrond een virus heeft, kan dat aan de voorkant een klacht geven. Zo werkt het ook met jouw lichaam. Wanneer je zaken niet goed verwerkt, kunnen blokkades ontstaan en deze kunnen zich op verschillende manieren uiten. Je kunt onder andere denken aan:

  • Gedrag; je acties komen niet overeen met wat je eigenlijk wilt bijvoorbeeld bij stoppen met roken, je wilt gewicht verliezen of zelfvertrouwen hebben.
  • Gevoelens van bijvoorbeeld onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid of eenzaamheid kunnen je ‘overvallen’.
  • Fysieke klachten zoals hoofdpijn, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en chronische klachten.”

Solena, Ida en Hanny werken met de NEI methode, allen vanuit een verschillende achtergrond. Solena heeft een orthomoleculair achtergrond waardoor zij ook kijkt naar de juiste voedingstoffen die jouw lichaam nodig heeft. Samen met NEI coacht ze jou naar meer balans. Ida heeft een fysiotherapeutische achtergrond en geeft naast NEI, ook nek- en schoudermassages. Ze helpt je hierbij om uit je hoofd en bij je hart te komen, waardoor zij jou terug in je kracht kan zetten. Hanny opgeleid als diëtist, past NEI therapie toe onder andere middels opstellingen. Daardoor wordt goed zichtbaar wat een blokkade vormt in jouw leven, waardoor loop jij ergens tegenaan.

NEI is gebaseerd op de veronderstelling dat elk mens een zelfhelend vermogen bezit. Door dit zelfhelend vermogen optimaal in te zetten kun jij ziektes en belemmeringen voorkomen of overwinnen. Het onderbewustzijn fungeert als het ware als een harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn hierin opgeslagen. Als je dit in jouw lichaam bekijkt, kan jouw onderbewuste invloed uitoefenen op het cel-geheugen. Dit kan voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen. Door aan dit onderbewuste geheugen vragen te stellen wordt duidelijk wat er op dit moment aan de hand is en wat de oorzaak van jouw klacht is. Zoals een virusscan op de harde schijf van jouw computer: het virusprogramma spoort de storende en probleem-veroorzakende programma’s op en maakt ze onschadelijk, zodat de computer weer optimaal kan werken.

Tijdens een NEI-sessie kun je gewoon ontspannen terwijl de vragen worden gesteld, lange praatsessies zijn niet nodig. Ook herbeleving van trauma’s hoeft niet. De kracht van NEI is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt. Hierdoor is NEI geschikt voor iedereen, dus ook voor baby’s en kinderen. Je kunt een NEI sessie live ondergaan maar ook op afstand, bijvoorbeeld via skype of via een foto.

Solena Speet,
‘Bewust met Solena’ Tel: 06-11 18 53 83 www.bewustmetsolena.nl                                   
Ida Furer,  Tel: 06-33 43 49 13 www.idafurer.nl                                                     
Hanny Poos ‘Poositief’, Tel: 06-21 83 67 44 www.poositief.nl
                                                                                                                                                                                       

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring