Oogstdag bij Buurderij De Lage Hof

Op zondag 4 september vindt van 11.00 tot 16.00 uur de traditionele Oogstdag plaats bij Buurderij de Lage Hof aan de Kasteelsestraat 5 in Overasselt. De toegang is gratis.

Op zondag 4 september vindt van 11.00 tot 16.00 uur de traditionele Oogstdag plaats bij Buurderij de Lage Hof aan de Kasteelsestraat 5 in Overasselt. De toegang is gratis.

Op het terrein rond de Buurderij zal dan het weer gonzen van bedrijvigheid. Traditiegetrouw zijn er die dag diverse demonstraties van ambachten, zoals smeden, weven, touwdraaien, kaasmaken en broodbakken. Ook wordt er maïs en tarwe gedorst en gewand met oude machines. Voor de liefhebbers van techniek is er een show met historische tractoren.

Lekker rondstruinen
Er zijn allerhande kramen met onder meer oogstproducten, honing en vintagespullen van de boerderij. Kom lekker rondstruinen, terwijl de kinderen zich vermaken met een strobalenspel of het kleuren van magneetfiguren. Op de brink achter de herenboerderij staan verschillende bijgebouwen die met veel vakmanschap door onze vrijwilligers zijn gemaakt. Zoals de timmerwinkel, het bakhuis, het karakteristieke karnhuisje en de prachtige smederij. Klaar met kijken? Vermoeide voeten? Dan is daar ons heerlijke terras met nieuw zonnedoek!

Mini Oogstdag
Evenals vorig jaar vindt er op de maandag na de Oogstdag een mini Oogstdag plaats. Dan komen alle kinderen van de basisscholen in Overasselt en Nederasselt kijken hoe de oude machines werken en leggen we hen uit hoe vroeger brood gemaakt werd: van het zaad dat gedorst wordt, gemalen tot meel en in onze bakhuisje gebakken tot brood.

buurderijdelagehof.nl

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 5 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2022  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring