Ooijs Moois verbindt

De pluktuin ‘Ooijs Moois’ van Familie Arnts ligt in het agrarisch natuurgebied de Ooijpolder. In deze zelf-pluk-tuin ben je van harte welkom om te genieten en te proeven van het heerlijke zogenaamde ‘zacht’ fruit.

De pluktuin ‘Ooijs Moois’ van Familie Arnts ligt in het agrarisch natuurgebied de Ooijpolder. In deze zelf-pluk-tuin ben je van harte welkom om te genieten en te proeven van het heerlijke zogenaamde ‘zacht’ fruit.

Er zijn verschillende soorten plukdozen die bezoekers zelf vol mogen plukken. U krijgt uitleg over hoe u het beste de vruchten kunt plukken. En dat ze lekker zijn, dat mochten we zelf proeven.

Bij Ooijs Moois kun je genieten van de rust en proeven van heerlijke zelf geplukte vruchten. Er zijn  diverse streekproducten te koop: frambozencider, appel-frambozensap en bramen- en frambozenjam. Het onderhoud van de pluktuin gebeurt op een bijzondere manier. Ooijs Mooijs is een multifunctionele onderneming en een samenwerking met Kemnade/Plurijn. Mensen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen komen als dagbesteding in de tuin werken. Ooijs Moois werkt ook samen met ‘Gelukkige Groentes’ die een deel van de landerijen huurt. Zij onderhouden de bloemenpluktuin voor zowel hun abonnementhouders dan de klanten van Ooijs Moois.

Ooijs Moois ligt op fietsafstand van Nijmegen en het boerenlandpad grenst aan de pluktuin. Dus een bezoekje is ideaal te combineren met een fiets- of wandeltocht. Met de auto is de pluktuin ook goed te bereiken en dat is handig als u grotere hoeveelheden zachtfruit gaat plukken. Er is voldoende parkeergelegenheid voor fiets en auto.

Zorgboerderij Buitenleven
Aan de voorzijde van het terrein is Zorgboerderij ‘Buitenleven’ gevestigd. Hier vinden mensen met geheugenproblemen of een vorm van dementie, afkomstig uit gemeente Berg en Dal hun plezierige dagbesteding. Eigenaresse van Buitenleven is Esther ter Hark. “We ontvangen hier gemiddeld acht cliënten per dag”, zegt Esther. “Wij hebben een grote woonkamer, een rustkamer, voldoende sanitaire voorzieningen, een grote keuken en een mooie grote tuin met onder andere een terras en een jeu de boules baan. Ook wandelen we veel, zijn buiten in de tuin, of in kas van Ooijs Moois bezig. Wat is er heerlijker dan 's morgens op het terras de dag te starten onder het genot van een kopje koffie. Ja, de samenwerking met Barton en zijn mensen werkt goed en daar zijn we erg blij mee. En natuurlijk halen we onze groente bij Gelukkige Groentes, verser en dichterbij valt het niet te halen!

“Samen met de vrijwilligers, die altijd meer dan welkom zijn, de deelnemers en de familie Arnts, zie ik de toekomst met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet.”

Ooijs Moois/Zorgboerderij Buitenleven
Leuthsestraat 1-3, OOIJ

www.ooijsmoois.nl / www.buitenleven.nu

Barton: 06-23347482 / Esther: 06-55118032

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring