OPEN DAG bij ESP Centrum!

Uitbreiding en vernieuwing bij ESP Centrum!

Uitbreiding en vernieuwing bij ESP Centrum!

Bij ESP in Gennep staat een multidisciplinair team voor u klaar. De vraag naar specifieke trainingen groeit waardoor ESP veranderde van een fysiotherapiepraktijk naar een multidisciplinair gezondheid- & sportcentrum met onder meer gerichte fitness, trainingsgroepen, afvalbegeleiding en Pilates. ESP is hierdoor altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de paramedische gezondheidszorg. ESP is aangesloten bij verschillende netwerken zoals Parkinson, CVA, MS, ALS en andere neurologische ziektebeelden. De trainingszaal kreeg nieuwe apparatuur, een nieuwe vloer en nieuwe trainingsruimtes en vond er uitbreiding in het team plaats. Osteopaat Luuk Noij kwam het team versterken.

“Gezondheid is meer dan bewegen alleen”, zegt Erwin Jansen, eigenaar bij ESP. “Het is een totaalpakket van voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. Een gezonde leefstijl kan eraan bijdragen om klachten en ziektes te voorkomen. Begin dit jaar zijn we gestart met een Leefstijlinterventie: coaching gericht op voeding, beweging, slaap, omgaan met stress en ontspanning en dat werpt nu zijn vruchten al af. Daarnaast willen we onze cliënten het beste bieden en hebben we Osteopaat Luuk Noij in huis genomen. Luuk is naast fysiotherapeut ook afgestudeerd als osteopaat.”

Osteopathie
Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van lichamelijke bewegingsbeperkingen. Deze bewegingsbeperkingen kunnen klachten veroorzaken of in stand houden. Alle structuren in je lichaam dienen te bewegen. Van spieren, botten, bloedvaten, zenuwen tot organen. Een goede beweeglijkheid staat gelijk aan een optimale functie van je lichaam. De osteopaat gaat met zijn handen op zoek naar de plek die in beweeglijkheid is afgenomen en herstelt dit. Daarnaast leert een osteopaat je veel over de achtergrond van de je klacht en wat je zelf kunt doen om je gezondheid te verbeteren.

Leefstijl interventie
Wil je aan de slag met voeding, beweging en je gedrag met als resultaat een betere kwaliteit van leven, gewichtsafname en een toename van de lichamelijke fitheid? Dit kan in een gemoedelijke sfeer en onder begeleiding van erkende leefstijlcoaches met Gecombineerde Leefstijl Interventie bij het ESP Centrum. Dit traject (GLI) kan worden vergoed uit het basispakket via een verwijzing van de huisarts of specialist. Volwassenen met een BMI boven de 30 of met een BMI boven de 25 met daarbij een verhoogd risico op diabetes of cardiovasculaire aandoeningen komen in aanmerking voor een verwijzing. Kom je niet in aanmerking voor het volgen van een GLI, maar wil je wél werken aan je gezondheid? Er zijn bij ESP voldoende mogelijkheden om iets passends te vinden.

Coaching op Leefstijl (COOL)
Het Coaching op Leefstijlprogramma (COOL) is een van de programma’s van GLI. Dit programma duurt twee jaar en is bedoeld voor volwassenen. Gedurende deze twee jaar word je begeleid door je eigen leefstijlcoach. Een COOL programma bestaat uit twee verschillende fases: het basisprogramma en het onderhoudsprogramma. Voordat er met het basisprogramma gestart wordt, is er een informatiebijeenkomst waarin het verloop van het gehele COOL traject wordt doorgenomen. Hierna krijgt iedere deelnemer een persoonlijke intake. Tijdens deze intake maken we verder kennis met elkaar en bespreken we jouw individuele motivatie en bijbehorende doelen.

Ervaringen van cliënten
Toen ik in december van het COOL traject hoorde was ik gelijk enthousiast. Door de jaren heen wilde ik altijd al afvallen maar bleef ik altijd rond de honderd kilo hangen om vervolgens langzaam weer terug te gaan naar de 110-115 kilo. De motivatie verdween daardoor. Ik ben zesenveertig jaar en woog in januari 114 kilo! Ik maakte lange dagen, had veel stress en plofte s-avonds meestal doodmoe op de bank. In oktober ben ik vader geworden van een dochter en ik wilde geen vader zijn die te moe is om aandacht voor mijn dochter te hebben. Motivatie genoeg om mijn leefstijl om te gooien….”

“Het is nu zomer 2022, ik weeg nu achtentachtig kilo, mijn buikomvang is met dertig cm afgenomen, ik voel me fit, slaap beter en ervaar bijna geen stress meer op werk. Sport of beweeg ik meer? Nee. Het enige wat ik doe is me aan mijn caloriebudget houden, bewust zijn van wat ik eet en of drink. De maandelijkse groepsbijeenkomsten hebben me ondersteund en inzicht gegeven. Ik eet en drink wat ik wil, feestjes en weekenden zijn gewoon zoals voorheen. Ik kan het dus iedereen aanraden, zeker als je er volledig open voor staat, ja het ging bij mij erg makkelijk waardoor het beter volhouden is maar voor iedereen komt dat moment dat de kilo’s wel gaan minderen.”

“Ik ben Ans, in december 2021 las ik in Topic magazine een artikel over het GLI traject bij ESP. In het artikel ging het vooral over het veranderen van je leefstijl, dit sprak mij erg aan. Vanwege mijn lichamelijke klachten, leek het mij wel wat om me hiervoor aan te melden. Met een verwijzing van mijn specialist wordt het traject volledig vergoed door mijn zorgverzekering. Ik ben nu vijf maanden onderweg en inmiddels achttien kg afgevallen. Lichamelijk voel ik mij beter, heb meer energie en conditie, ik zou het GLI traject aanbevelen. Het heeft mij tot nu toe meer kennis en inzicht gebracht. Ik ben benieuwd wat het mij in de toekomst nog kan brengen.”


Open dag
Op zaterdag 15 oktober van 14.00-17.00 uur vindt er een open dag plaats.
Kom kijken naar de vernieuwde trainingszaal en gezondheidsmarkt met informatie over het ESP aanbod!

ESP Centrum
Langeweg 204, Gennep
Tel (0485) 516 009

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring