SAMEN moeten we het doen!

Een ambitieus en veelbelovend motto van de drie kersverse wethouders van de gemeente Mook en Middelaar. Met 'SAMEN' worden niet alleen deze drie mannen bedoeld, nee 'SAMEN' staat voor héél Mook en Middelaar. Ik ben nieuwsgierig en ga bij de heren op de koffie.

Een ambitieus en veelbelovend motto van de drie kersverse wethouders van de gemeente Mook en Middelaar. Met 'SAMEN' worden niet alleen deze drie mannen bedoeld, nee 'SAMEN' staat voor héél Mook en Middelaar. Ik ben nieuwsgierig en ga bij de heren op de koffie.

De gemeente Mook en Middelaar heeft de komende vier jaar een coalitie van DGP (Dorpsgroepering Pouwels), VVD en PvdA. Samen goed voor elf van de dertien raadszetels. Er zijn ook drie nieuwe wethouders, Ton Herings (DGP) Frank Dillerop (PVDA) en Holger Rodoe (VVD). Ik stel ze hier kort aan u voor.

Ton Herings is met zijn drieënzestig jaar de senior van het trio. Hij woont vanaf de jaren '70 in deze gemeente en was bij de scouting, seniorenvereniging de Alde Hap en voorzitter van stichting Pribyslav. Ton is al ook heel wat jaren actief in de politiek. Eerst in de gemeenteraad, nu dus als wethouder. Voordat Ton tot wethouder werd benoemd had hij zijn eigen adviesbedrijf in de automotive.

Frank Dillerop van de PVDA is met zijn vierendertig jaar nog jong, maar toch al vanaf 2018 actief in de Mookse politiek. Frank woont samen met zijn vrouw en hun drie dochters in de gemeente Mook en Middelaar. Voordat hij wethouder werd was Frank verpleegkundige in het Radboudumc waar hij ook vice-voorzitter van de ondernemingsraad was. Zijn grootste hobby op dit moment: politiek.

De derde wethouder die aan tafel zit is VVD-er Holger Rodoe. Hij is een wethouder van buiten de gemeente, Holger woont in Gennep. In Gennep was hij fractievoorzitter van zijn partij in de gemeenteraad. Hij heeft kennis van zaken en kan doorpakken. Met zijn eenendertig jaar is hij de ‘Benjamin’ van het trio maar toch heeft hij al een behoorlijke staat van dienst want hij is al vanaf 2010 politiek actief.

Waarom zitten jullie in de politiek?
De heren schieten een beetje in de lach. “Ik denk dat ik wel voor ons drieën spreek als ik zeg dat het een van onze hobby’s is, en dan meteen de grootste”, zegt Ton. Frank en Holger knikken instemmend. “Voor mij begon die belangstelling in de tijd dat ik voorzitter was bij de scouting en daar veel met de toenmalige politiek in gesprek moest. Daar is eigenlijk mijn interesse voor de politiek begonnen. En ik kan nu al zeggen: het is het mooiste vak dat er bestaat. Het is een eer om te zorgen dat het goed gaat met de gemeente, in alle opzichten. We zijn een kleine gemeente maar wij zijn vaak elders in het land te vinden om ons te laten informeren en te oriënteren. Zeer afwisselend werk, dat maakt het extra leuk.”

“Ik was altijd al geïnteresseerd in de politiek”, voegt Frank toe. “Ik heb een tijdje bestuurskunde gestudeerd en volgde de landelijke en lokale politiek altijd al. Dat ik nu wethouder mocht worden, zie ik als een grote kans waar ik volledig mijn politieke passie in kan leggen. En wat Ton zegt klopt zeker. Je doet alles om het voor de gemeente en haar inwoners zo goed mogelijk te organiseren en te regelen. Iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen en trots zijn om inwoner te zijn van onze gemeente. En dat kunnen we alleen maar bewerkstelligen door sámen op te trekken. Wij als college samen met de gemeenteraad, maar zeker ook met de inwoners. Sámen moeten we het doen!"

Naast interesse in de politiek heeft Holger het politieke spel met de paplepel ingegoten gekregen. “Mijn vader was al politiek actief en dan draait het in het hele gezin daar ook vaak om. Toen ik werd benaderd om in Gennep bij de VVD te komen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. En nu ik hier een paar maanden bezig ben kan ik zeggen dat er niet veel verschil is tussen Gennep en Mook en Middelaar, ik voel me hier al helemaal thuis. En ja het werk als politicus is het mooiste wat er is.
’s-Morgens zit ik bijvoorbeeld voor een gesprek in Maastricht, mede door onze grote portefeuilles, om vervolgens in de middag aan te schuiven bij een informatiebijeenkomst voor ouderen over het openbaar vervoer! De verdeling van de portefeuilles hebben we ook goed afgestemd op onze kennis en expertise. Kennis van zaken is een pré, maar geen must, nieuwe ‘takken van sport’ leren is zeker ook een uitdaging. Zeer afwisselend en erg leuk.”

Wat zijn jullie ambities met betrekking tot Mook en Middelaar?
“Ik denk dat onze ambities met name liggen in het zoeken van verbindingen”, begint Holger. “Wat Frank net zegt, samen moeten we het doen, dat is ook echt zo. We willen geen hoge drempel voor onze gemeentehuis-deur hebben liggen. Iedereen is hier welkom en wij zijn voor iedereen bereikbaar. We willen dat ieder zich hier thuis voelt, hier graag woont en trots is op gemeente Mook en Middelaar.”

“En als we zien wat er inmiddels door onze inwoners zélf al gedaan wordt, zijn wij ook trots”, voegt Ton toe. “Trots en soms zelfs aangenaam verrast, dat met, soms beperkte, mogelijkheden en capaciteit er volop gewerkt wordt aan verschillende projecten. Niet kijken wat er níét kan, maar juist denken: wat kan er wél? Daaraan helpen wij graag mee!”

“We moeten onze inwoners wel meer betrekken bij bepaalde projecten” zegt Frank. “Samen naar mogelijkheden kijken en dat ook samen oppakken. Hierdoor raken zowel burgers als wij betrokken en wordt die figuurlijke drempel van het gemeentehuis steeds lager. Wij zijn makkelijk benaderbaar en staan graag voor iedereen klaar! Sprekende mensen kunnen geholpen worden. De (schuif-)deur staat hier altijd open!"

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring