Sascha houdt wel van een feestje!

In het pittoreske Kranenburg, net over de grens in Duitsland vindt u Gasthof ‘Zum Löwen’, een gezellige en sfeervolle Duitse ‘Kneipe’. Eigenaar van dit café is Sascha Pouwels uit Groesbeek, ik spreek met hem en Audrey, zijn vaste medewerkster.

In het pittoreske Kranenburg, net over de grens in Duitsland vindt u Gasthof ‘Zum Löwen’, een gezellige en sfeervolle Duitse ‘Kneipe’. Eigenaar van dit café is Sascha Pouwels uit Groesbeek, ik spreek met hem en Audrey, zijn vaste medewerkster.

Sascha is sinds 2016 huurder en vanaf 2018 eigenaar van het pand. In de coronaperiode richtte hij het café helemaal naar eigen stijl en smaak in. “Dat klopt, met vrienden en familie hebben we hier flink verbouwd”, zegt Sascha. “Het pand had een aantal maanden leeggestaan en was toe aan een grondige renovatie. Nieuwe ramen, nieuwe wanden, een nieuw plafond en alles is opnieuw geschilderd. We hebben het zo gemaakt dat het weer een gezellige traditionele Duitse ‘Kneipe’ werd, maar wel met moderne invloeden. We hebben een mooie zaal zodat we ook wat grotere feesten kunnen organiseren. Maar je kunt hier ook terecht voor kleinere feestjes, vergaderingen of verjaardagen. Op dit moment staat er een biljart en wordt er gedart in deze ruimte. Maar als je een feestje, vergadering of verjaardag wilt houden, laat het me weten en ik richt de zaal naar wens in. Trouwens een feest is hier altijd op maat, dat kan ook inclusief het eten. Laat het me weten en ik regel het.”

Kneipe
Een echte Duitse Kneipe is een traditionele Duitse pub of bar die een belangrijk onderdeel vormt van de sociale cultuur in Duitsland. “We hebben hier een trouwe groep stamgasten die regelmatig langskomt”, zegt Audrey. “Deze stamgasten dragen bij aan de gemeenschappelijke en vertrouwde sfeer die er hier heerst. Ook veel plaatselijke verenigingen en gezelschappen weten de weg naar Zum Löwen te vinden. Van carnavalsvereniging tot kaartclub, vanaf begin af aan is het al lekker druk hier. We hebben hier regelmatig live muziek zitten van verschillende genres. Dat werkt, dat vinden ze mooi, we hebben dan ook al verschillende drukke en gezellige avonden en feesten gehad en er zullen er nog veel volgen. Bijvoorbeeld organiseren we ook dit jaar in samenwerking met Rock am Kreis Rock in den Mai, altijd een gezellig feest!”

Kermis
Een van die geslaagde en gezellige feesten is ook elk jaar de Kranenburgse Kermis. Sascha plaatst dan een extra tent om de toestroom te kunnen herbergen. “Dat is ontstaan tijdens corona, toen mocht je binnen geen feestvieren. De tent biedt een prachtig uitzicht op de kermis in de straat, dat werkt. Deze tent, annex ‘Biergarten’ staat er nu elk jaar, een gouden zet dus! Ook dit jaar hebben we het programma voor de kermis alweer rond. Het duurt nog even maar op vrijdag 9 augustus zit hier DJ Reinhart Soundmachine, op zaterdag 10 augustus de formatie Kalibez en op zondag 11 en maandag 12 augustus kruip ik zelf achter de drumstel, want dan zijn ‘The Moonlights’ er. Dus noteer alvast in je agenda 9 tot en met 12 augustus Kermis Kranenburg, bij Zum Löwen!”

Ook jouw feestje, vergadering of verjaardag bij Sascha houden? Neem contact met hem op!


Gasthof "Zum Löwen"

Große Str. 46, Kranenburg, Duitsland
Tel: 0049 2826 99924457

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring