Speciaalbieren, gezelligheid en verrassende weekenddeals
Wie binnenstapt bij De Zon in Overasselt, voelt meteen de warme, huiselijke sfeer. Uitbater Ronald Jansen, samen met zijn partner Maarten Kroes het gezicht van De Zon, vertelt hoe het allemaal begon.
- Remi van Bergen
- Topic Heumen en Mook-Middelaar
- Deel dit artikel
Wie binnenstapt bij De Zon in Overasselt, voelt meteen de warme, huiselijke sfeer. Uitbater Ronald Jansen, samen met zijn partner Maarten Kroes het gezicht van De Zon, vertelt hoe het allemaal begon.
“Ik kom oorspronkelijk uit Ochten,” begint Ronald. “In 2008 liep ik de Vierdaagse en toen ik door Overasselt kwam en langs De Zon liep, wist ik het meteen: dit moest mijn plek worden. Ik had al langer de wens een eigen horecazaak te beginnen. Toen ik hoorde dat het pand beschikbaar kwam, heb ik nog vóór ik de brug bij Grave over was de makelaar gebeld.”
Na de carnaval van 2009 heeft Ronald het café overgenomen. “We hebben wat kleine aanpassingen gedaan en zijn gewoon begonnen. In die tijd kon je hier vooral gezellig wat drinken, een spelletje doen of darten. Maar al snel groeide onze passie voor speciaalbier. Op het hoogtepunt stonden er 650 soorten op de kaart, inmiddels hebben we standaard zo’n 400 verschillende bieren. Die zijn ook te koop in onze slijterij achter het café.”
Gaandeweg breidde De Zon verder uit. “We zijn een lunch- en dinerkaart begonnen en daarmee werd De Zon meer dan alleen een bruine kroeg. Tijdens corona moesten we creatief zijn, en zo ontstond de Weekenddeal: twee soepen, een belegd broodje en een frisse salade. Dat werd een groot succes en doen we nog steeds elk weekend. Zo hebben we inmiddels een enorm repertoire aan soepen opgebouwd.”
Vandaag de dag is De Zon hét adres voor lunch, diner, bierproeverijen of een feest op maat. “We hebben een grote zaal die we flexibel kunnen indelen, van intiem tot groots. Alles draait hier om gastvrijheid en genieten,” besluit Ronald.
De Zon
Eetcafé-zaal-slijterij
Hoogstraat 56, Overasselt
Tel: (024) 622 1584