Tastbare herinneringen

Babette Peters uit Haps is haar hele leven al een creatieve duizendpoot dus het was eigenlijk vanzelfsprekend dat ze op de kunstacademie terecht kwam. We spreken met haar.

Babette Peters uit Haps is haar hele leven al een creatieve duizendpoot dus het was eigenlijk vanzelfsprekend dat ze op de kunstacademie terecht kwam. We spreken met haar.

“Ja, klopt inderdaad, mijn hele leven ben ik al creatief”, begint Babette. “Als kind mocht ik bij mijn moeder op de naaikamer de grote karaf met knopen omkiepen en dan kon het sorteren beginnen! Knoopjes op kleur, vorm en materiaal: voor mij waren het allemaal bijzondere schatten. Ook ging er geen dag voorbij dat ik niet aan het tekenen, schilderen of knutselen was. Terugkijkend was dit behalve een mooie herinnering ook een voorbode voor de toekomst. Ik volgde diverse opleidingen  op de kunstacademie en ontwierp zaken zoals fietstassen, kleding, beenmode, sjaals en homewear. Alles werd in grote oplage gemaakt en er was continue tijdsdruk waardoor het steeds meer begon te knagen… Ik miste het ontwerpproces waar ruimte is voor spontaniteit, waar ik mijn creativiteit volledig in kwijt kon. De tijd was rijp om op mijn eigen manier verder te gaan zodat uniek mogen zijn, hergebruik en ambacht weer ontzettend belangrijk werden. Dat leidde tot mijn eigen onderneming; Babette Peters.”

“Ik word heel erg blij van tassen en accessoires maken van materiaal dat een tweede leven verdient. Dit kan leer zijn van een versleten bank, een leren kledingstuk van een dierbare of het bloemetjesgordijn van je opa en oma. Een mooi voorbeeld: laatst heb ik van een oud motorpak twee mooie tassen, een kussen en nog twee portemonneetjes gemaakt. Als ik een ‘oud’ stuk leer in mijn handen heb stel ik de vraag: wat wil je worden? Dan begint de zoektocht naar vorm, kleurencombinatie en de bijpassende fournituren, daar krijg ik echt een kick van.”

“Het mooiste moment vind ik als je de klik ziet ontstaan tussen een accessoire en de nieuwe eigenaar of eigenaresse. Ze hebben elkaar gevonden, het is liefde op het eerste gezicht! Op dat moment weet ik dat mijn werk in goede handen is.

Wil je ook graag een uniek item dat écht bij jou past? Laten we dan een afspraak maken om te kijken naar de mogelijkheden.”

Babette Peters, via mail: contact@babettepeters.nl of kijk eens op

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring