TOGETHER ONE WORLD

Evi Hol (15) uit Groesbeek gaat eind van dit schooljaar een bijzondere stage lopen. De jongedame gaat drie weken naar Tanzania voor een wereldburgerstage. Een bijzondere stage waar ze sponsorgeld voor nodig heeft. We spreken met haar.

Evi Hol (15) uit Groesbeek gaat eind van dit schooljaar een bijzondere stage lopen. De jongedame gaat drie weken naar Tanzania voor een wereldburgerstage. Een bijzondere stage waar ze sponsorgeld voor nodig heeft. We spreken met haar.

Evi zit in 4 havo van het Montessori College in Nijmegen. Toen de mogelijkheid om stage te lopen in Tanzania voorbijkwam, hoefde Evi niet na te denken. “Deze kans krijg je maar één keer, dus ik heb meteen ja gezegd”, zegt Evi. “In Tanzania ga ik een steentje bijdragen aan het verbeteren van het onderwijssysteem. We wisselen culturen uit met leeftijdsgenoten en nog veel meer. Samen met mijn groepsgenoten ga ik mij verdiepen in de Global Goals for Sustainable Development, de geschiedenis van Tanzania en de projecten die we gaan bezoeken. De stage doen we samen met Stichting Global Exploration (SGE). Onder leiding van enkele docenten van mijn school en een medisch begeleider zal ik mij het komende jaar goed voorbereiden op deze bijzondere ervaring.

 • Wereldburgerstage
  Nederlandse jongeren brengen een bezoek aan buitenlandse, lokale partners van SGE. Samen leren, praten, sporten, zingen en werken. Leren dat mensen over de hele wereld anders zijn en dat dat prima is.
 • Scholen voor scholen
  Niet met lege handen reizen is ons streven. In alle landen werken we samen met lokale initiatieven en projecten die financiële steun kunnen gebruiken. Hierdoor kunnen zij een nóg betere of grotere impact hebben op de eigen samenleving.
 • Handen uit de mouwen
  Ter plekke steken de Nederlandse jongeren, samen met hun lokale leeftijdsgenoten, de handen uit de mouwen. De keuze van klussen waar de jongeren aan mee kunnen werken, komt altijd voort uit de vraag van onze lokale partners.
 • Bewustwording in Nederland
  Deelnemers leren hun eigen ervaringen te verwerken en om te gaan met de zogeheten reversed culture shock.

Sponsoring
“Zo’n wereldervaring kost natuurlijk veel geld. Om precies te zijn moet ik in totaal € 1.950,- sponsorgeld ophalen. Er zijn daarom verschillende pakketten samengesteld om mij te ondersteunen, dat geldt voor zowel particulieren als ondernemers. Bij een donatie vanaf € 25,-  krijgt u er iets voor terug. Van nieuwsbrief, boek(en) tot logo op onze site of een bedrijfsvlag voor ondernemers.

Meer informatie hierover, stuur een mail naar Evi: evihol2007@gmail.com

Stichting Global Exploration:

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring