Twintig jaar Dance Fun Heumen

Dance Fun in Heumen biedt dansen aan voor jong en oud. Het is een gezellige en hechte groep die wekelijks haar beste beentje voor zet. En dat dit jaar al twintig jaar. Daar wil ik graag meer van weten.

Dance Fun in Heumen biedt dansen aan voor jong en oud. Het is een gezellige en hechte groep die wekelijks haar beste beentje voor zet. En dat dit jaar al twintig jaar. Daar wil ik graag meer van weten.

Ik spreek af met voorzitter en oud lid Sandy, trainster Melanie en actief lid Isa. Al snel zie ik dat Dance Fun inderdaad een hechte, gezellige en leuke groep meiden is. “We zijn met een actieve en gezellige groep dames die allemaal houden van dansen”, begint Sandy. “Let wel, we zijn geen dansschool, nee we vinden het allemaal leuk om al dan niet thematisch, een showdance te presenteren. We treden op met carnaval, bij evenementen of soms wanneer we meedoen aan een danswedstrijd. We hebben twee enthousiaste trainsters, waarvan Melanie er één is.” “Klopt, ik ben sinds negen jaar trainster maar dans zelf ook nog steeds graag mee”, vult Melanie aan. “We hebben twee groepen ingedeeld op leeftijd en trainen al twintig jaar lang op dinsdagavond in verenigingsgebouw De Terp. Mijn inspiratie krijg ik door online naar dansfilmpjes te kijken en deze dan aan te passen voor de meiden. Uiteraard speelt een stukje ervaring ook mee. Wat ik ooit zelf geleerd heb, geef ik graag door. Daarna gaan we deze nieuwe dans dan samen instuderen  en kunnen deze aanpassen waar dat nodig is. In de afgelopen negen jaar is dit altijd goed gegaan en zijn we allemaal tevreden.” “Ja ik kijk elke week uit naar de dinsdagavond”, zegt Isa. “Dansen bij Dance Fun is leuk en gezellig. De betrokkenheid en het enthousiasme van iedereen is erg groot en we hebben allemaal een soort van familiegevoel. Afgelopen zomer, net voor de Vierdaagse, hebben we voor het eerst een gladiolenverkoop gedaan. En dan zie je dat ook hier vrijwel iedereen aan meehelpt, da’s leuk en gezellig! Ook ons teamuitje bij het twintigjarig bestaan was superleuk!” “Ja, we zijn erg trots op onze meiden”, aldus Sandy. “Wat Melanie al zegt, de betrokkenheid is erg groot, er samen de schouders onder zetten, gezellig samen zijn, het leuk hebben met elkaar, zo hoort het. Dat hopen we zeker nog jaren zo te houden.”

20 jaar Dance-Fun Heumen
Op zaterdag 4 november kijken we terug op twintig jaar Dance-Fun. Dit wordt een feestelijke avond met veel herinneringen en de presentatie van de nieuwe dans, twee zelfs. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten en worden de nieuwe pakken en nieuwe schoenen geshowd. Meer info zie de website.

Lid worden
Dance Fun zoekt altijd nieuwe leden, zowel jongens als meiden. Kom gewoon een keer kijken of meedoen op een van de oefenavonden. Meer info of aanmelden: dancefun-heumen@hotmail.nl

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring