Uniek echoapparaat in Cuijk

Wij bieden met het echoapparaat net iets meer voor onze patiënten

Wij bieden met het echoapparaat net iets meer voor onze patiënten

Teun Bors is al zo’n twintig jaar fysio,- en manueel therapeut in Cuijk bij Fysiotherapie Cuijk Centrum. Teun heeft zich gespecialiseerd onder meer in schouderklachten. In de praktijk gebruikt hij in het onderzoek ook echografie. We spraken met hem.

“Zoals mijn collega diëtiste Mieke Bouwens in het afgelopen artikel al vertelde geldt ook voor mij: het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen”, zegt Teun. “En dat heb ik hier in Cuijk volop. We werken veel samen met verschillende disciplines en sturen ook patiënten naar elkaar door, dat werkt goed.” 

Manuele Therapie
“Ik heb na mijn opleiding fysiotherapie de master opleiding voor manuele therapie gevolgd. Daarmee heb ik veel extra kennis opgedaan over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen verbeteren. Vaak komt een klacht voort uit een blokkade ergens in het lichaam, deze probeer ik te verhelpen. Hiervoor gebruik ik een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Dit heeft een positief effect op de bewegingsvrijheid en men ervaart een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.”

Echografie
Teun laat met gepaste trots het echoapparaat zien. “Hierdoor kunnen we onze patiënten net iets meer bieden. Aanvullend op het op het onderzoek kan er een echo gemaakt worden van de spier, de pees of bijvoorbeeld het gewricht waar men last van heeft. Naar aanleiding van de echo kan het behandelplan opgesteld of aangepast worden. Wellicht kan ik die zelf oplossen, of doorverwijzen naar een andere discipline binnen onze organisatie.
Wil je meer informatie over het maken van een echo, belt u dan naar de praktijk.

Fysiotherapie Cuijk Centrum
Hoofdvestiging: St. Annastraat 1, 5431 BE Cuijk
Nevenvestiging: Cantheelen 6-22 a, 5431 MC Cuijk
Tel: 0485-313205

www.fysiotherapiecuijk.nl

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring