Verrassend en uniek

Josephine Dekkers uit Malden is een bezige bij. Ze maakt mooi viltwerk en eocprints, en wil haar hobby graag met anderen delen in workshops.

Josephine Dekkers uit Malden is een bezige bij. Ze maakt mooi viltwerk en eocprints, en wil haar hobby graag met anderen delen in workshops.

“Naast mijn drukke baan was het heerlijk om in mijn vrije tijd mijn hoofd leeg te maken. Met mijn handen bezig te zijn, te creëren zoals beeldhouwen, schilderen en fotografen”, begint Josephine. “Ook mijn kleding maakte ik al vaak zelf. Enkele jaren geleden ontdekte ik het vilten en raakte in de ban ervan. Door cursussen en diverse workshops maakte ik me de vilttechnieken eigen. Daarna ging ik zelf aan de slag. Met ecoprint kwam ik later in aanraking. Ik zag een sjaal met daarop geprinte bladeren, nou daar wilde ik wel meer over weten. Ik ging mezelf erin verdiepen maar verder dan wat vlekken op stof kwam ik niet. Dus toch maar een cursus gaan volgen. Inmiddels heb ik al veel blad uit onze tuin heel mooi op stof kunnen krijgen.

Door steeds weer experimenteren ontdek je welke bladeren het meest geschikt zijn om te printen. De kleurstof uit de planten en bloemen kun je niet zomaar op papier of stof krijgen, die moet je eerst voorbehandelen, en dat leer je allemaal in de cursus. De eindproducten zijn telkens weer verrassend en uniek. Je weet tevoren nooit precies wat er uit het pakketje tevoorschijn komt, welke kleur en afdruk de planten en bloemen achterlaten. Elk seizoen heeft weer andere bladeren en bloemen en een jong blad van de notenboom bijvoorbeeld geeft een andere afdruk dan in de herfst, dat is het mooie aan ecoprinten.”

Josephine is inmiddels met cursussen gestart. Nieuwsgierig? Of wil je aansluiten, neem een kijkje op

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring