Verwondering bij Feest van Licht in Museumpark Orientalis

Een magische plek, tussen Groesbeek en Nijmegen. Museumpark Orientalis staat deze winter weer in de schijnwerpers en is zo het perfecte decor voor een bijzondere (avond)wandeling én is ook overdag een leuk uitje voor jong en oud.

Een magische plek, tussen Groesbeek en Nijmegen. Museumpark Orientalis staat deze winter weer in de schijnwerpers en is zo het perfecte decor voor een bijzondere (avond)wandeling én is ook overdag een leuk uitje voor jong en oud.

Het Feest van Licht in het Museumpark heeft een lange historie. Begonnen als kleinschalig familie-evenement, inmiddels een volwaardig winterprogramma. Met natuurlijk de traditionele kerststallententoonstelling, maar ook een compleet vernieuwde lichtroute, theater, muziek, speurtochten, ambachtenmarkt, een fotowedstrijd en een meditatieve wandeling. Overdag en ’s avonds te bezoeken. Goed om te weten: de lichtroute loopt helemaal tot aan de Romeinse herberg, waar je heerlijk kunt eten of drinken.

Vorig jaar moest Feest van Licht na één dag sluiten wegens coronamaatregelen. Daarop besloot Museumpark Orientalis om in die periode het park open te stellen om zo de openbare wandelruimte te vergroten. Vele bewoners uit de regio hebben hier enthousiast gebruik van gemaakt. “Maar het was geen Feest van Licht,” zo zegt Sietse Jager, directeur van het museumpark. “Dit jaar is echt een belevenis. Met een compleet andere lichtroute en een goed gevuld programma. Er is echt van alles te beleven en de activiteiten verschillen per dag. Kijk dus vooral even op de website en laat je verrassen door de enorme variatie. Erg bijzonder is bijvoorbeeld de mogelijkheid om de basiliek af te dalen met een zipline, in het donker met een lamp op je voorhoofd. Bijvoorbeeld om jouw wens voor het nieuwe jaar kracht bij te zetten. Maar ook muziek en theater zorgen voor extra sfeer.”

Feest van Licht is dagelijks geopend van 17 december t/m 8 januari van 12.00 tot 21.00 uur. Uitzonderingen zijn 24, 25 en 31 december, dan sluit de poort om 17.00 uur.

www.feestvanlicht.nl

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring