Volop jubileum en jubilarissen bij HV

HV viert dit jaar het 35 jarig jubileum, eigenaar Willie Verbeet is 25 jaar makelaar, Patrick Leenders is er 25 jaar in dienst en José ten Haaf werkt er ook alweer 12,5 jaar. Reden genoeg dus om er eens langs te gaan en de jubilarissen te interviewen.

HV viert dit jaar het 35 jarig jubileum, eigenaar Willie Verbeet is 25 jaar makelaar, Patrick Leenders is er 25 jaar in dienst en José ten Haaf werkt er ook alweer 12,5 jaar. Reden genoeg dus om er eens langs te gaan en de jubilarissen te interviewen.

Willie Verbeet begon zijn carrière als ondernemer in juni 1985. Vanuit een slaapkamer in zijn toenmalige woning aan het Meidoornplantsoen werkte hij als assurantie- en hypotheek adviseur. In 1987 opende hij een filiaal in Nijmegen. In de showroom van Nissan dealer Auto Hatert verzorgde hij de autoverzekeringen en financieringen. Daar is ook de naam HV ontstaan: de H van Hatert en de V van Verbeet. Omdat Groesbeek destijds niet over een beëdigd makelaar beschikte, maar er wel markt voor was, besloot Willie in 1990 de studie makelaardij te volgen. Het eerste grote project van HV Makelaardij was het complex woningen aan de Plataanstraat. Later volgden nog grote projecten zoals bijvoorbeeld de appartementencomplexen Gerardus Majellastaete, Handelstaete, De Weem, Op de Paap, Bellevue, Molenborgh tot hele woonwijken zoals Parachutistenstraat, Bezembinder, Drulse Beek, Hüsenhoff en momenteel De Heikant. Ook bij toekomstige projecten zoals Spoorlaan, Schreeven terrein, Sint Antoniusweg en hoek Koningin Wilhelminaweg/Bruuk zal HV betrokken zijn. Sinds 1998 is HV Betrokken geweest bij alle nieuwbouw in Groesbeek.

NVM Makelaar
Na drie jaar had hij het makelaarsdiploma op zak maar toentertijd moest men via de Kamer van Koophandel een vakbekwaamheidstest afleggen. Alleen als je deze test met goed gevolg had afgerond werd je door de rechtbank beëdigd. “Nu kan zich iedereen zomaar makelaar noemen hetgeen de branche af en toe echt geen goed doet.” Gelukkig heeft de NVM wel een eigen vakbekwaamheidstest. Pas als je deze test met goed gevolg hebt afgelegd kun je je NVM makelaar noemen. In 1996 verhuisde Willie naar de Dorpsstraat 34 en in 2006 naar de huidige locatie aan de Dorpsstraat 22 in Groesbeek. Daar biedt HV verschillende diensten aan: Assurantiën, Makelaardij, Taxaties, Hypotheken, Zorgverzekering, Bankzaken en Financiële planning.

Vroeger en nu
In de loop der jaren is er heel veel veranderd, alles is sneller geworden. De automatisering om maar even iets te noemen, de hedendaagse regelgeving op allerlei gebieden, de AVG- en WWFT wet, een koopakte die van drie naar wel vijftig pagina’s is gegaan, en ga zo maar door. Ons team leert elke dag weer bij en we scholen ons ook elk jaar wel een paar maal bij om zo ‘in al onze takken van sport’ goed bij te zijn. En ieder tijdperk heeft zo zijn charme natuurlijk. Vroeger werd er een polaroid foto van een pand genomen, of moest je snel met je negatieven naar Fotovakhandel Verbeeten, tegenwoordig presenteert men minimaal vijfentwintig foto’s en ook nog een sfeerfilmpje. De mogelijkheden zijn er, dus waarom niet? Een kenmerk dat in al die jaren niet veranderd is, is het persoonlijk contact met onze relaties. Klanten kennen, een perfecte service geven en regelmatig klantcontact, dat was vroeger zo en is heden ten dage nog steeds zo. Wat ik mooi vind om te zien is dat mensen bij wiens ouders ik vroeger al over de vloer kwam toen zij zelf nog in de luiers liepen, nu ook relatie zijn. Dat zegt denk ik wel iets over de betrokkenheid bij onze relaties. ‘Aandacht maakt het persoonlijk!’ is dan ook onze slogan. Met ons team van inmiddels tien werknemers staan wij elke dag weer graag voor iedereen klaar! En dat al vijfendertig jaar!”

Patrick Leenders
Medewerker van het eerste uur is Patrick Leenders. Hij is al 25 jaar het gezicht van de afdeling assurantiën. “Er is veel veranderd inderdaad, poeh. Let wel, ik bezoek onze klanten nog steeds frequent en persoonlijk contact staat hier nog steeds op nummer één. Om je kennis op peil te houden in de financiële dienstverlening moet je tegenwoordig om de drie jaar opnieuw examen afleggen. Voor mij als Erkend Financieel Adviseur betekent dit dus dat ik vanwege de verschillende disciplines vier keer examen moet doen. Dat is mede door wet en regelgeving noodzakelijk in een sterk veranderend verzekeringslandschap. Je moet constant alert blijven om zo het beste te kunnen blijven bieden voor je klant. En ja, dat lukt ons nog steeds heel goed, service en kwaliteit zijn o zo belangrijk in deze tijd van social media en vergelijkingssites. Als ik terugkijk op de voorbij gevlogen jaren, ben ik trots. Trots om bij HV te werken en trots om te zien wat we in deze afgelopen vijfendertig jaar hebben opgebouwd en nog steeds aan het uitbouwen zijn.”

José ten Haaf
José is al 12,5 jaar actief als commercieel medewerker binnendienst bij HV. “Nou, commercieel medewerker, zeg maar gerust manusje van alles. Omdat we een ruim aanbod bieden van verschillende diensten is het wel zo handig dat je van alle markten thuis bent. Tja, dan wordt je ook al snel manusje van alles. Helemaal prima overigens, ik help en adviseer onze klanten graag. Van schade-afhandeling, tot een premieberekening voor een scooter en het openen van een betaalrekening, alles komt voorbij. Het stukje betrokkenheid bij onze klanten is daarom van groot belang: weten wat er speelt, dat geldt voor ons hele team, daar zijn we goed in en zal ook zo blijven."

Het complete HV Team

HV
Dorpsstraat 22 | Groesbeek
Tel: (024) 397 5755

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring