Wespen, hoornaars, hommels of bijen…lastig of nuttig?

Wespen, hoornaars, hommels of bijen…lastig of nuttig?

Wespen, hoornaars, hommels of bijen…lastig of nuttig?

Die warme, lange avonden, heerlijk genieten op het terras met een hapje en drankje. Maar dan opeens, indringers! Vaak zijn het wespen of hoornaars die uw terras bezoeken voor zoetigheid of een stukje vlees om aan de larven in hun nest te voeren. Wespen, hoornaars en bijen zijn zeer belangrijk voor onze natuur. Bijen en hommels zorgen voor bestuiving waardoor we mooie groenten en lekker fruit kunnen oogsten. Men zegt dat als de bijen uitsterven het menselijk leven op aarde ook langzaam uit zal sterven.

Hoornaars, dit zijn grote wespen, en de gewone wespen vangen de muggen en vliegen om deze aan de larven te voeren. Als er een wespennest in de buurt is daalt de populatie vliegen en muggen. Bij last van bijen of wespen zullen we altijd eerst inschatten of het wel nodig is een nest te verdelgen. Bij een nest ver van de woning of het terras is het vaak niet nodig dit te bestrijden. omdat er een eindje verderop nog een nest kan zitten en de overlast aanhoudt.

Koen-Jos Berns is ongediertebestrijder. Naast zijn drukke baan als eigenaar van aspergekwekerij Berns zocht hij naar iets anders. “Het aspergeseizoen loopt tot eind juni, daarna komen de wespen en bijen, het sluit precies op elkaar aan”, zegt Koen-Jos. “Wespen en bijen zijn nuttige insecten. Daarom spuit ik geen gif als het niet hoeft. Soms is eerst een grondige inspectie noodzakelijk om de beste bestrijdingsmethode te kunnen adviseren. In overleg met de klant wordt de meest geschikte bestrijdingswijze toegepast. Ik werk samen met imkers, die de nesten ook kunnen verplaatsen. Als blijkt dat het wespennest zich in de spouw of elders in uw huis bevindt, dan kan de bestrijding ter plekke uitgevoerd worden door het inbrengen van een insecticide onder druk in de invliegopening.”

Last van een wespen,-en/of bijennest?
Berns Ongediertebestrijding is bereikbaar op nummer: 06-51282573

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring