Wij zijn een grote familie

Judovereniging Heumen bestond vorig jaar vijftig jaar. Een jubileumjaar dat goed gevierd is in deze actieve vereniging. En dát ze actief zijn mocht ik met eigen ogen aanschouwen toen ik er op de koffie ging.

Judovereniging Heumen bestond vorig jaar vijftig jaar. Een jubileumjaar dat goed gevierd is in deze actieve vereniging. En dát ze actief zijn mocht ik met eigen ogen aanschouwen toen ik er op de koffie ging.

De judovereniging is gehuisvest aan de achterzijde van Verenigingshuis Terp aan de Dorpsstraat. Ik parkeer mijn auto op de ruime parkeerplaats en twee grote banieren met het logo van de vereniging verwelkomen me. Als ik naar binnenloop verraadt het enthousiasme van de trainer waar ik precies moet zijn. Hoofdtrainer Gert-Jan Hendriks is bezig met lesgeven aan de jongste leden van de vereniging. Hij laat de allerkleinsten spelenderwijs kennismaken met elkaar en met de judomat en leert ze de eerste basistechnieken van judo. Het is leuk om te zien hoe hij de kinderen zo fanatiek krijgt en nog leuker, jongens en meisjes judoën met elkaar.

Gert-Jan Hendriks en Emma van de Crommert
Gert-Jan is afkomstig van budoschool Gennep. De judovereniging Heumen en deze budoschool onderhouden een zeer goed contact. Dit is dan ook de reden dat Gert-Jan al lange tijd in Heumen als jeugdtrainer actief is. Hij is zelf een ervaren judoka, en in het bezit van de derde Dan. Dit betekent dat hij niet alleen gekwalificeerd is om jeugd te trainen, maar dat hij ook de senioren nog veel kan leren. Hij staat bekend als streng maar rechtvaardig en is helemaal in zijn element als hij voor de groepen staat. Emma van de Crommert is sinds 2023 de steun en toeverlaat van Gert-Jan tijdens de trainingen en traint zelf ook nog mee in de laatste groep op de avond.

Actieve vereniging
We maken enkele foto’s en dan ga ik samen met bestuurslid Irene van Santen in de gang zitten, waar we een leuk gesprek hebben over de vereniging en haar activiteiten. “Wij bieden lessen voor alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen, van beginners tot gevorderden, iedereen is welkom”, zegt Irene. “Op dit moment zijn veel Heumense kinderen lid maar ook uit jeugd uit naburige dorpen en zelfs van over de Maas. We trainen natuurlijk voor ons clubkampioenschap en het jaarlijkse toernooi dat we organiseren maar elke judoka is ook vrij om deel te nemen aan toernooien elders in het land. Naast het actief bezig zijn met de judosport is onze vereniging zeker een hele gezellige vereniging. We organiseren elk jaar een aantal leuke activiteiten  voor de jeugd en alle overige leden. Zoals gezegd de clubkampioenschappen, kamp voor de leden, de kerstman die een bezoek brengt aan de club en natuurlijk de examens om een hogere graad in de judo te kunnen halen. Iedereen zal zich hier thuis voelen.”

Betrokkenheid
“Vanaf het begin zijn alle leden erg betrokken bij onze vereniging. Als je ergens in de gemeente loopt, kom je dan ook regelmatig een jeugdlid tegen met een shirtje van onze vereniging, deze kunnen ze bestellen in onze eigen webshop, dat is leuk om te zien. En die betrokkenheid creëren we door een gezellige vereniging te zijn waar iedereen welkom is en door enthousiaste trainingen en leuke activiteiten. Het sociale aspect is hier zeker aanwezig en we proberen ook met onze leden mee te denken. Bijvoorbeeld met de judopakken, in onze webshop bieden we zogenaamde tweede kans judopakken aan. Deze pakken krijgen we van leden als ze er uit gegroeid zijn en zo proberen wij daar weer andere leden van onze judovereniging mee te helpen.  "Samen moeten we het doen, Judovereniging Heumen is een grote familie.”

Trainen, proeflessen, lid worden
Overweeg je te gaan judoën, elke vrijdag is het trainingsavond. We starten om 17.30 uur en trainen in verschillende leeftijdsgroepen tot 21.30 uur. Het laatste tijdsblok van de vrijdagavond staat in het teken van volleybal. Deze gezellige groep volleyballers is een onderdeel van de judovereniging. Overigens kunnen kinderen drie gratis proeflessen volgen. Wil je niet per se actief judoën, maar wel lid worden van deze mooie en gezellige vereniging, dat kan natuurlijk ook! Meer informatie vind je op onze site daar kan je ook gratis proeflessen aanvragen.

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring