Zomer op de kinderboerderij in Gennep

Het is weer zomer! Heel fijn natuurlijk, maar net als mensen, kunnen ook dieren last hebben van de warmte. Niet alle dieren kunnen een verfrissende duik in het water nemen.

Het is weer zomer! Heel fijn natuurlijk, maar net als mensen, kunnen ook dieren last hebben van de warmte. Niet alle dieren kunnen een verfrissende duik in het water nemen.

Ook zweten dieren niet, waardoor ze moeilijker de warmte kwijtraken. Op de kinderboerderij in Gennep houden wij hier rekening mee, zodat onze dieren zo goed mogelijk de zomer doorkomen.

Op de boerderij
Het is belangrijk dat alle dieren de mogelijkheid hebben om in de schaduw te gaan liggen. Dieren die constant in de felle zon moeten staan, kunnen oververhit raken en hier zelfs aan overlijden. Dit willen we natuurlijk voorkomen! Met bomen, struiken en (schuil)huisjes creëren wij schaduwplekken voor onze boerderijdieren. Verder checken onze vrijwilligers en de dagbesteding dagelijks of alle dieren voldoende drinkwater hebben. Onze vogels in de volière hebben de mogelijkheid om zich lekker te wassen in een badje. Ook sproeien we het dak van de volière nat, dit zorgt voor verkoeling. Naast de vogels wonen onze varkens, Bessy en Porky. Zij kunnen in de schaduw gaan liggen, maar ze kunnen ook een modderbad nemen.

Tips voor thuis
Heb je huisdieren, maar weet je niet goed hoe je jouw huisdier het best kunt helpen tijdens de warmte? Hier zijn wat tips!

  • Zorg voor voldoende schaduwplekken voor je huisdier.
  • Zorg dagelijks voor vers drinkwater.
  • Leg in het hok of de ren van je knaagdier een bevroren fles water, gewikkeld in een handdoek. Hier kan hij tegenaan gaan liggen als hij dat wil.
  • Laat je huisdier zo veel mogelijk met rust.
  • Kijk eens op internet. Hier zijn veel tips en hulpmiddelen te vinden om jouw huisdier verkoeling te bieden.

Een heel zonnige zomer gewenst!!

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring