55 jaar CV De Dwarsliggers

Het is feest in Malden, Carnavalsvereniging De Dwarsliggers bestaat 55 jaar. Een jubileum in carnavalsland. In het weekend van 9 t/m 11 juni wordt hier een leuk jubileumfeest voor gevierd. Ik spreek met vicevoorzitter Theo Teunissen en secretaris Femmy Peters.

Het is feest in Malden, Carnavalsvereniging De Dwarsliggers bestaat 55 jaar. Een jubileum in carnavalsland. In het weekend van 9 t/m 11 juni wordt hier een leuk jubileumfeest voor gevierd. Ik spreek met vicevoorzitter Theo Teunissen en secretaris Femmy Peters.

Oprichting
Wanneer we teruggaan naar de oprichting van De Dwarsliggers komen we uit in 1968. In café De Molen kwamen Henk Lamers, Jos Wijnakker, Theo Schlebosch en pater Theo Beijer bij elkaar. Zij wilden net als in gemeente Mook-Middelaar ook een eigen carnavalsvereniging opzetten. Na wat gesteggel over en weer in de eerste vergadering noemde pater Theo de heren een stelletje dwarsliggers… Ja, dat was natuurlijk een mooie naam voor de club, en zo geschiedde.

Cafés
In het beginsel was het traditie om als een soort van kroegentocht langs de cafés te gaan. Destijds waren er cafés zoals café De Molen, café Romme, zaal Van Wees en 't Schuttershof (later Charlemagne, nu McDonald's). Toen er langzaamaan wat cafés verdwenen en men een vaste plek wilde hebben, werd De Molen de residentie. Vanaf 2000 is dit MFC Maldensteijn geworden. Het waren en zijn altijd gezellige avonden geweest met De Dwarsliggers. In het begin met hun eigen Hofkapel de Hoemannen, die er altijd een gezellige sfeer van wisten te maken.

Dwarsliggertjes
Enkele jaren nadat de vereniging was opgericht, ontstond er ook behoefte aan jeugdcarnaval. Zo kwam er uit een al bestaand clubje de jeugdafdeling De Dwarsliggertjes. De activiteiten vonden plaats in het Honk, de voormalige Huishoudschool aan de Rijksweg. De jeugd residentie is op dit moment de Stoof (clubhuis van SV Juliana) Eén van de activiteiten van toen was het touwtrekken waar jong en oud aan mee deden. Voor de jeugd was er verder het welbekende playbackgebeuren. Onder de basisscholen ontstond een ware competitie. Alle jeugdactiviteiten werden gehouden in de Veldschuur, de toenmalige residentie van het jeugdcarnaval. Het was altijd volle bak als de finalisten van de scholen streden om de 1e prijs.

Prominentenclub
Ben je ooit prins, president of adjudant geweest en je wilt de club niet los laten dan kun je lid worden van de Prominenten Club Malden. Opgericht in 1983 Deze groep bestaat inmiddels uit jong en oud en er zijn helaas ook al mensen weggevallen. Maar ook deze club levert zijn bijdrage aan de vereniging.

Alle oud-prinsen, -adjudanten en -presidenten kunnen zich, als ze dat willen, aansluiten bij de 'Prominentenclub', opgericht in 1983. Deze groep bestaat inmiddels uit jong en oud en er zijn helaas ook al mensen wegvallen. Maar ook deze club levert zijn bijdrage aan de vereniging.

Jubileumweekend
Nu, 55 jaar na de oprichting, vond het bestuur het weer tijd om groots uit te pakken met een jubileumweekend. Al ruim een jaar is er een commissie bezig om hier een mooie invulling aan te geven. In het weekend van 9, 10 en 11 juni zetten De Dwarsliggers daarom een unicum neer. Een feesttent op het terrein van Morssinkhof, Eendenpoelseweg 8, met een fantastisch programma!

Jubileumprogramma

Vrijdag 9 juni 20.00 uur
Receptie en jubileumbal, m.m.v. Wilbert Pigmans en Stef Ekkel
Gratis toegang

Zaterdag 10 juni 20.00 uur
Ronnie Ruysdael’s bizarre familieshow
Entree niet leden: € 19,50 leden: € 12,50

Zondag 11 juni 11.00 uur
Dwarse zondag met Summerland

Activiteiten voor jong en oud
Gratis toegang

Het gehele weekend muziek van Feest DJ Matthew

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring