De camping tussen de routes

Vierdaagsecamping Malden

Vierdaagsecamping Malden

Dit jaar zal voor het tiende jaar in succes de Vierdaagsecamping herrijzen op de velden van Jan Willem Voet aan de Jufferstraat in Malden. Voor de campingbezoekers/Vierdaagselopers een weekje vertoeven in Malden, voor Jan Willem een activiteit waar hij bijna een jaar rond mee bezig is. We gaan bij hem op de koffie.

Voet was voorheen fulltime agrariër en is gedeeltelijk overgegaan op recreatie. Zijn camperplaats is het hele jaar geopend. Op het moment van mijn bezoek staan er een twintigtal campers. “In de tijd toen ik nog agrariër was, zag ik al dat men op zoek was naar overnachtingsplekken tijdens de Vierdaagse”, zegt Jan Willem. “Toen de grote camping in Lent stopte, ben ik in dit gat gesprongen. Uiteraard op mijn eigen manier, ik wil dat het mijn klanten aan niets ontbreekt. Het eerste jaar begonnen we met 150 plekken, inmiddels zijn dat er 450! Ik ben ook erg blij met mijn team van ongeveer vijftien mensen dat elk jaar weer paraat staat. En het is nog gezellig ook! In de eerste jaren ging ik vaak langs om een praatje te maken met mijn gasten, maar toen ik daar 2 à 3 uur mee bezig was, dacht ik dit wordt te gek. Supergezellig natuurlijk, maar ook tijdrovend.” Buiten de Vierdaagse lopers om komen er ook veel concertbezoekers bij Voet logeren.  

Ligging
Het kampeerterrein van Voet ligt precies tussen twee wandelroutes in. Op donderdagochtend komen in alle vroegte de wandelaars namelijk direct langs de camping. Op vrijdag komt het wandellegioen op nog geen 500 meter afstand van de camping voorbij over de feestelijke Rijksweg, vlak voordat deze overgaat in de Via Gladiola! De camping ligt op 15 minuten fietsafstand van de Wedren (start Vierdaagse) en binnen 20 minuten fietsen bent u in de binnenstad van Nijmegen, waar de bruisende Vierdaagsefeesten plaatsvinden!

Faciliteiten
Voet vertelde het al, hij runt de camping op zijn eigen manier. Alle nodige voorzieningen zijn aanwezig. Er zijn ruime en nette douches en toiletten, een chemisch toilet en een aparte wateraftapmogelijkheid. Ook is er een centrale ontmoetingstent aanwezig met daarin een magnetron, koelkast, vriezer, een televisie en picknicktafels. Voet heeft met Hofmans catering afspraken gemaakt waar zijn gasten gebruik van kunnen maken. Ook heeft hij een eigen frietwagen die elke avond klaar staat. En of het niet op kan, vanaf de camping rijden dagelijks pendeldiensten naar de Wedren en weer terug. Verder zijn er op de camping sportmasseurs en blarenprikkers elke avond bezig. Om het nog gemakkelijker te maken is het ook mogelijk om een fiets te huren.

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring