De Raore Schutters bestaan 55 jaar!

Carnavalsvereniging De Raore Schutters uit Heumen viert dit jaar haar 55-jarig jubileum. In het weekend van 16 t/m 18 juni vindt het jubileumweekend plaats. Topic spreekt met ze.

Carnavalsvereniging De Raore Schutters uit Heumen viert dit jaar haar 55-jarig jubileum. In het weekend van 16 t/m 18 juni vindt het jubileumweekend plaats. Topic spreekt met ze.

Al 55 jaar viert Heumen carnaval met De Raore Schutters. Daarvoor vierde men carnaval bij het Gilde en daar is ook de naam De Raore Schutters ontstaan. “Klopt”, zegt Gerard de Valk, lid van het jubileum comité. “Maar al voor dat het Gilde carnaval vierde, introduceerde de voetbalclub het carnaval in Heumen. Eerst vierden ze het feest zonder prins en alleen op zaterdag en zondag. Na de voetbalclub, ging carnaval verder bij het Gilde. Toen steeds meer mensen carnaval wilden vieren, richtten een aantal mannen bij cafe Koebrugge (nu café-zaal Kanaalzicht) carnavalsvereniging De Raore Schutters op. De naam verwijst dus nog steeds naar de oorsprong die de vereniging heeft bij het Gilde.”

Lidmaatschap
Lid worden van de vereniging kon in die tijd voor 60 cent per maand. Carnaval werd gevierd op zaterdag en zondag in Heumen. Al snel had de club honderd leden, tegenwoordig ruim tweehonderdvijftig! Als lid zijn van de Raore Schutters kun je tegen gereduceerd tarief en soms zelf gratis deelnemen aan  sommige activiteiten. Maar uiteraard gaat het vooral om de betrokkenheid die je als lid toont.

Jubileumjaar
“Het jubileumjaar gaan we groots vieren”, zegt Anja Kerkhof, lid van jubileumcommissie. “We zijn met de jubileumcommissie, bestaande uit zes mensen van verschillende leeftijden, al ruim een jaar bezig met de voorbereidingen. Afgelopen december hebben we al een voorschot genomen met een geslaagde dienstenveiling, een leuke opmaat naar ons jubileumweekend. Maar natuurlijk gaan alle traditionele caranavalsevenementen gewoon door, als vanouds. Afgelopen carnaval was meer dan geslaagd, een echt gezellig feest in ons jubileumjaar. De week erna waren we alweer druk met de organisatie van ons jubileumweekend van 16, 17 & 18 juni. Een weekend lang feest voor jong en oud, dat pas geslaagd is als iedereen genoten heeft. En daar gaan wij ons he-le-maal voor inzetten, we bruisen van de ideeën en hebben een mooi programma weten neer te zetten, kijk maar:

Vrijdag 16 juni
Playbackshow in samenwerking met school
Locatie: verenigingsgebouw Terp

Vrijdag 16 juni 20.00 uur
Puustenbal, voor jeugd van 12 t/m 17 jaar
met alcoholvrije cocktail en een hippe DJ
Locatie: Kanaalzicht

Zaterdag 17 juni 14.00 uur
50+ middag, gezellig samenzijn
Een gezellige middag met veel foto’s en filmpjes
Locatie: Kanaalzicht

Zaterdag 17 juni 20.30 uur
Jubileum Feestavond met live muziek
Locatie: Kanaalzicht

Zondag 18 juni 11.11 uur
Frühshoppen, met verschillende foodtrucks en eettentjes
Gezellige muziek, iedereen is welkom
Locatie: Kanaalzicht

meer info: 

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring