Een ‘van Hees’ aan je muur, wie wil dat nou niet?

Sam van Hees fotografeert modellen en influencers

Sam van Hees fotografeert modellen en influencers

Sam van Hees (19) is haar hele leven al bezig met mode, make-up en alles wat daarmee te maken heeft. Via een vriend kwam ze in aanraking met fotografie. Ze volgde een opleiding en Sam bleek talent te hebben. Zoveel talent dat ze tegenwoordig modellen en influencers uit de hele wereld ontvangt in haar studio in Mook.

“Ja, ik ben zelf ook nog steeds verrast dat het zo snel gegaan is”, begint Sam. “Natuurlijk was ik altijd al wel geïnteresseerd in mode en make-up, maar dat mijn foto’s zo bijzonder gevonden worden, verrast me. Ik heb mijn eigen stijl en die spreekt blijkbaar erg aan. Mijn werkwijze is helder en ik overleg vooraf ook altijd eerst met mijn opdrachtgever over de  wensen. Soms ligt dit al  aardig vast, maar het liefst leg ik al mijn creativiteit erin, dan komt mijn werk echt tot zijn recht. Ach en weet je, natuurlijk leg  ik mijn eigen stijl er wel in, daarom komt de opdrachtgever ook bij mij terecht. En wat is mijn stijl dan? Tja, dat is lastig uit te leggen en mijn geheim natuurlijk, haha. Nee, ik denk dat dit komt doordat mijn werk puur is. Ik ga geen modellen retoucheren of helemaal los met Photoshop. De enige bewerking die ik uitvoer is spelen met het licht en af en toe wat kleur wijzigen, meer niet. Als je van te voren creatief bent en alles goed voorbereidt scheelt al heel veel.”

Eigen studio
Sam werkt meestal met een vast team: een eigen kapster en eigen visagiste, tenzij het model of influencer haar eigen team heeft. In haar nieuwe studio in Mook, waar ooit Café de Pimpel was, heeft ze beschikking over een mooie ruimte met alle voorzieningen voor visagisten en kapsters. “Er komen hier soms modellen die op voorhand al denken: Mook waar ligt dat überhaupt. Als ze hier dan eenmaal in mijn studio zijn voelen ze zich meteen op hun gemak. Dat is leuk om te zien. Ook mijn jonge leeftijd is in deze wereld uniek. Maar het blijkt maar weer, leeftijd speelt geen rol, het gaat om wat je levert en daar is iedereen tot nu toe tevreden over. Naast het werk hier in Mook, ben ik regelmatig onderweg ergens in het land voor een shoot. Opdrachtgevers hebben soms zelf al leuke locaties of ruimtes waar ik mag komen ‘shooten’. Dat maakt mijn werk ook erg afwisselend en erg leuk!”

Ander werk
Het ‘openbare’ werk van Sam is terug te vinden op Social media en een van haar foto’s komt dit najaar zelfs in tijdschrift Beau Monde. “Ja, daar kijk ik erg naar uit en daar ben ik ook erg trots op. Maar naast het fotograferen van modellen maak ik ook familieportretten en bruiloftsreportages en ik doe bedrijfsfotografie. Ook daar maak ik graag iets aparts van. Ik probeer elke shoot weer creatief en origineel te zijn, dat waarderen mijn opdrachtgevers. Men kan mij altijd bellen en de wensen aangeven, samen kijken we dan naar de wensen en mogelijkheden. Wellicht krijgen ze dan ook een mooie ‘van Hees’ aan de muur, want wie wil dat nou niet?”

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring