Het weegschaaldieet

De juiste ‘mindset’ om op een gezonde, blijvende manier af te vallen is o zo belangrijk.

De juiste ‘mindset’ om op een gezonde, blijvende manier af te vallen is o zo belangrijk.

“Zo, ga jij maar eens op het weegschaaldieet”, hoor ik mezelf zeggen tegen iemand die veel te veel met het getal op de weegschaal bezig is.

Begin van dit jaar bijvoorbeeld, kwamen er twee vriendinnen bij ons in de praktijk om af te vallen. De één had de focus op de cijfertjes van de weegschaal en de ander had niet echt een eindgetal in gedachten. Beide vielen evenveel af met één pond in de week gewichtsverlies. Na een paar maanden hadden ze beide hun doel bereikt. De vriendin met de focus op de weegschaal viel gevoelsmatig langzaam af. Stress om die weegschaal dus! Terwijl haar vriendin het bijna geen moeite kostte.

In de praktijk horen we vaak dat mensen in het verleden veel diëten hebben gevolgd. Vaak met snel resultaat, maar helaas niet blijvend. Een tijdelijke aanpassing in de voeding geeft vaak ook maar een tijdelijk resultaat. Na een paar pogingen valt het resultaat ook nog eens tegen en val je weer terug in je oude patroon.

Door er op een andere manier in te staan en het de tijd te geven, is het op langere termijn blijvend. Dus het is veel efficiënter je te richten op het veranderen van je leefstijl in plaats van de constante stress van een dieet.

Zet jezelf daarom op het ‘weegschaaldieet’. Richt je op het aanpassen van haalbare doelen en zet je weegschaal in de kast!

Zoals in een vorige column besproken: welke beweegroutine heb je in de dagelijkse dingen? Op de fiets naar school, je werk of naar de supermarkt. Een blokje om ‘s avonds na het eten of ‘s middags op je werk in de pauze.

Ilona Loonstra, Food & Health

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring