‘Malden moet weer bruisen!’

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben: Stichting Malden Festijn! Wie zijn de krachten achter deze veelbelovende stichting en wat willen zij bereiken voor de inwoners van Malden en omstreken? Welke ideeën hebben zij en hoe willen zij deze verwezenlijken?

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben: Stichting Malden Festijn! Wie zijn de krachten achter deze veelbelovende stichting en wat willen zij bereiken voor de inwoners van Malden en omstreken? Welke ideeën hebben zij en hoe willen zij deze verwezenlijken?

Maak hier kennis met de bestuursleden Melissa en Pernell. Zij hebben de stichting in augustus 2023 opgericht. “Het doel van de stichting is om de mensen meer met elkaar te verbinden en de saamhorigheid onder de inwoners terug te brengen”, begint Melissa. “Ook willen wij de leefbaarheid verbeteren in Malden en zetten wij ons in ter bestrijding van armoede in de gemeente. We zetten Malden graag op de kaart, te beginnen met het Koningsfestijn op zaterdag 27 april, een sport- en spelevenement voor de jeugd. Dit organiseren we in samenwerking met de jongerenwerker en SV Juliana ’31.”

Melissa en Pernell barsten van energie en ideeën. Sinds kort werken ze samen met een groep enthousiaste studenten van de HAN ‘minor Eventmanagement’: Marit, Anne, Ashley, Ole, Laurens en Meghan om een tweede festijn te organiseren. Op zaterdag 25 mei 2024 volgt dan het ‘Talenten Festijn’, thema: ‘Glitter & Glamour’, locatie Maldensteijn. Lokale talenten krijgen hier een podium. Aanmelden kan via maldenfestijn@gmail.com middels het inzenden van een promotiefilmpje. Daaruit worden tien talenten gekozen voor de line-up. De HAN studenten moeten van hun opleiding voor €2.000,- aan sponsoren binnen halen. Sponsoren zijn daarom van harte welkom!

Aan het eind van het jaar organiseert stichting Malden Festijn ook het Kerst Festijn 2024! “Wij willen de kerstgedachte van liefde en saamhorigheid in de praktijk brengen, daarom zetten wij ons ook dit jaar in voor een Kerst Festijn zonder entree en zonder winstoogmerk”, aldus Pernell. “De gemeente is erg positief over onze initiatieven, dat geeft ons natuurlijk ook volop energie. En we zoeken nog (vaste) sponsoren en donateurs, want zonder hen kunnen wij onze ‘laagdrempelige’ activiteiten niet organiseren. Wij komen als stichting namelijk niet in aanmerking voor meerjarige subsidies.”

“We worden tijdens onze evenementen geweldig bijgestaan door gemotiveerde vrijwilligers, de enthousiaste jongerenwerker Vincent Peeters, het bestuur van SV Juliana ’31, onze penningmeester en natuurlijk onze externe adviseur Taecke Halma. Zij geven ons tips en advies hoe we zaken het beste kunnen aanvliegen! We zijn super blij en dankbaar met deze input.”

Blijf onze socials (fb/insta/website) dus goed volgen voor updates. En draag je ‘Stichting Malden Festijn’ een warm hart toe, word dan donateur of sponsor. Mail ons voor meer informatie.

We zijn gemotiveerd, creatief en vastberaden om Malden weer bruisend te maken.
Gas erop, want waar een wil is, is een weg!!

 

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring