Malderburch waar je je thuis voelt

“Malderburch is een organisatie waar écht warmte vanuit straalt” 

“Malderburch is een organisatie waar écht warmte vanuit straalt” 

De slogan ‘Malderburch waar je je thuis voelt’, heb ik meteen zelf ervaren toen ik binnenstapte.” Aan het woord is Rinske Oomen, recruiter bij Malderburch en verantwoordelijk voor werving van nieuwe medewerkers.  

“Op dit moment zitten we volop in de transitiefase om Malderburch nog meer toekomstbestendig te maken”, vervolgt Rinske.

“De medewerkers zijn hierbij een uiterst belangrijk aandachtsveld. Alles draait hier immers om mensen, dat geldt voor zowel de cliënten als de medewerkers. Mijn taak is om zorgvuldig te onderzoeken hoe we als organisatie de arbeidsmarktcommunicatie én de werkgeverspositie van Malderburch verder kunnen verbeteren. Dat er volgende week hier een bus met tien nieuwe verpleegkundigen komt voorrijden is natuurlijk een illusie. Daarvoor staat er momenteel teveel druk op de arbeidsmarkt. Het doel is om een gedegen fundament te leggen voor de toekomst en het werkgeversimago van Malderburch sterker neer te zetten, waarbij het individu centraal staat. Dit geldt zowel voor de huidige medewerkers als de toekomstige collega's.”  

Rinske Oomen richt zich in de communicatie ook op de latent werkzoekende, oftewel een interessante kandidaat die niet actief zoekend is, maar door de juiste benadering wel geïnteresseerd kan raken om van baan te wisselen.  

“We willen in deze fase als potentiële werkgever in beeld zijn. Malderburch als ‘merk’ bekend en vertrouwd maken bij de doelgroep werkzoekenden, oftewel ‘employee-branding’. Dat is een deel van de zogeheten “candidate journey” die je gaat maken als je bewust of onbewust op zoek bent naar een andere baan. We willen de kandidaat in dit hele proces optimaal begeleiden tot het moment van indiensttreding. De overgang van de "candidate journey” naar “employee journey”, moet een net zo positief vervolg zijn. De persoonlijke touch en individuele aandacht hierin staan centraal” 

“Als er over ouderenzorg gesproken wordt in de media, gaat het meestal over tekorten en kwaliteitsverbetering en bovendien heeft ouderenzorg op de een of andere manier niet het meest aantrekkelijke imago. Men denkt vaak dat het in de ouderenzorg voornamelijk draait om oudere mensen wassen en steunkousen aantrekken. In de praktijk gaat het hier vooral om de begeleiding, de persoonlijke aandacht én de bevlogenheid om deze kwetsbare ouderen de respectvolle zorg te bieden die ze verdienen. Je leest te weinig over hoe mooi de ouderenzorg is. Het is fijn om te zien met welke passie de collega’s hier dagelijks zorg verlenen. Bedenk je dat al onze cliënten een eigen verhaal hebben en een leven achter zich hebben, als je daar oog voor hebt, dan zorg je écht met je hart!” 

Genoeg mooie vacatures om hier meteen aan de slag te gaan! 
Rinske Oomen zet op dit moment diverse communicatiekanalen in om zoveel mogelijk doelgroepen te bereiken: starters, doorstromers, zij-instromers en stagiaires. “Tevens is het van groot belang om de bestaande medewerkers aan ons te blijven binden. Het bestuur en (team)management spelen hierbij een essentiële rol, maar ook de collega’s onder elkaar. Collegiaal samenwerken, plezier op het werk en een goede privé-werk balans zijn daarbij niet weg te denken. We hebben verschillende functiegroepen en kijken zorgvuldig naar taakdifferentiatie.  Bestaande medewerkers kunnen we bijscholen voor extra kwalificaties, zodat we efficiënter kunnen werken, de werkdruk kunnen verlagen en de medewerkers extra ontplooiingsmogelijkheden bieden. We willen laten zien en laten ervaren hoe mooi het werken is bij Malderburch. We hebben genoeg mooie vacatures om hier meteen aan de slag te gaan”, nodigt Rinske Oomen uit. 

Kijk op onze site voor de vacatures. Bel of stuur een mailtje naar hrm@malderburch.nl voor een kennismakingsgesprek.

Naar het overzicht

© 2023  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring