“Ook honden hebben een hobby nodig!”

Babs Alders uit Malden is de trotse eigenaresse van ‘By Dogs Inspired’ coaching en training. Babs is haar hele leven al groot hondenliefhebster, ze groeide met honden op.

Babs Alders uit Malden is de trotse eigenaresse van ‘By Dogs Inspired’ coaching en training. Babs is haar hele leven al groot hondenliefhebster, ze groeide met honden op.

Tegenwoordig heeft Babs haar eigen bedrijf: coachen en trainen van baas en hond.

“Ja, ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken”, begint Babs. “Ik heb met veel verschillende rassen gewerkt en ken daardoor de eigenschappen. Daar heb ik nu veel aan. Ik volgde een opleiding tot hondencoach en heb ook veel kennis opgedaan over lichaamstaal en gedrag en hoe je dit verantwoord kunt toepassen. Daarnaast heb ik niet alleen over honden maar ook zeker veel over mensen geleerd, haha.”

Iedere combinatie van hond en eigenaar is uniek. Daarom geeft Babs alle trainingen op maat. Daarnaast geeft Babs ook andere trainingen zoals o.a. theorielessen en themalessen, bijvoorbeeld socialisatie, Waterfun (o.a. zwemles) en Fun trainingen waarbij je je hond bijv. leert opruimen. De trainingen focussen op oefening in spelvorm waardoor de hond spelenderwijs leert. Dit stimuleert de creativiteit en versterkt de band tussen baas en hond.

‘Hondeneigenaren stimuleren om iets met hun hond(en) te doen, ongeachte de leeftijd van de hond, dat is één van mijn doelen. Want net als de mens heeft ook een hond een hobby nodig. Dat klinkt misschien gek, maar het zorgt voor voldoening en ontspanning voor de hond en dat levert een hele belangrijke bijdrage aan het welzijn van de hond.’

“Ik zie voor mij als hondencoach nog veel werk als het gaat om bewustwording van en de omgang met een hond. Daarbij hoort ook het begrijpen van de (lichaams)taal en het gedrag van een hond. Ik denk dat de maatschappij hier veel aan kan hebben.”

Locatie
Babs werkt momenteel aan huis, maar is op zoek naar een mooie locatie in de buurt. Liefst een weiland in de regio met (of de mogelijkheid tot) een schuurtje erop of iets vergelijkbaars. Wie weet er een mooie locatie?


Vragen, meer info of een afspraak inplannen:
Babs, 06-27531260

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring