Praktijk Simone, therapie voor Rouw, Relatie & Trauma

Wil je meer rust en balans in je leven? Verlang je naar een gezonde relatie of wil je weer lichtpuntjes zien tijdens een periode van rouw? Simone van Walsem helpt je er graag bij. De veertigjarige inwoonster van Overasselt heeft hier haar eigen praktijk aan huis.

Wil je meer rust en balans in je leven? Verlang je naar een gezonde relatie of wil je weer lichtpuntjes zien tijdens een periode van rouw? Simone van Walsem helpt je er graag bij. De veertigjarige inwoonster van Overasselt heeft hier haar eigen praktijk aan huis.

Simone studeerde af als gedragswetenschapper aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna specialiseerde ze zich als Kindertherapeut en begeleidde ze kinderen met emotionele en gedragsproblematiek in het regulier onderwijs. Erg leuk werk maar Simone merkte dat ze ook graag met volwassenen haar expertise wilde delen. Ze verlegde haar werkgebied en ging met volwassenen aan de slag. 

“Persoonlijk heb ik al van jongs af aan veel interesse in het gevoelsleven van mensen, levens- en zingevingsvragen. Ik heb door de jaren heen kennisgemaakt met verschillende levensbeschouwelijke overtuigingen. Hierdoor kreeg ik een ruimdenkende blik op het leven en veel begrip en respect voor het perspectief van anderen. De tijd met de kinderen vond ik fantastisch, maar ik ervaar nog meer voldoening tijdens het werken met volwassenen, waarmee ik diepgaande en betekenisvolle gesprekken kan voeren”, zegt Simone.

Vanuit Praktijk Simone biedt ze begeleiding aan cliënten met hulpvragen op levensgebieden zoals: rouwverwerking, relatieproblemen, trauma, zelfwaardering, identiteit, burn-out en zingeving.

“Cliënten voelen zich veilig en vertrouwd bij mij, omdat ik het belangrijk vind om zo persoonlijk en op maat mogelijk met ze samen te werken. Zonder oordeel luister ik naar hun verhaal en help ik ze om met meer begrip, mededogen en waardering te kijken naar zichzelf, naar de ander, naar het verleden en het nu. Vanuit dit vertrekpunt begeleid ik ze bij het maken van keuzes waarin ze trouw zijn aan zichzelf en vertrouwen krijgen in de toekomst.

Ik ga vertrouwelijk, respectvol en professioneel om met ieders verhaal. Soms kan ook een beetje humor helpen om een meer ontspannen sfeer te creëren. Hierdoor praten cliënten gemakkelijker over hun problemen en kan ik ze beter helpen. Naast gesprekstherapie maak ik ook veel gebruik van o.a. de effectieve traumatherapie IEMT, visualisaties en opstellingen.”

Praktijk Simone
Zilverbergweg 7, Overasselt
Tel: 06-47771419
info@praktijk-simone.nl

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring