Scouting, iets voor mij?

Een gedachte die bij vrijwilligers opkomt als ze gevraagd worden om eens een dagje te komen kijken bij Scouting. Wat vind jij leuk om te doen op een zaterdag of in het weekend? Als jouw antwoord is: knutselen, ravotten, bakken, creatief zijn, hutten bouwen, kabelbaan, buiten zijn, de glimlach van een kind, jezelf ontwikkelen, samen werken… Dan is scouting wellicht iets voor jou.

Een gedachte die bij vrijwilligers opkomt als ze gevraagd worden om eens een dagje te komen kijken bij Scouting. Wat vind jij leuk om te doen op een zaterdag of in het weekend? Als jouw antwoord is: knutselen, ravotten, bakken, creatief zijn, hutten bouwen, kabelbaan, buiten zijn, de glimlach van een kind, jezelf ontwikkelen, samen werken… Dan is scouting wellicht iets voor jou.

Scouting is veel meer dan ‘zorg voor de natuur’. Misschien is Scouting toch niet zo’n gekke vrijetijdsbesteding en toch echt wel iets voor jou? Heb je niet elke zaterdag tijd, geen probleem. Wil je liever op de achtergrond iets doen, dan kan dat ook bij Scouting. 

Scouting is niet oubollig, maar voor iedereen die juist jong van geest is, en het is zeer goed voor je ontwikkeling, sociale vaardigheden, leren aansturen en leiding geven. Scouting geeft je een team gevoel, ergens bij mogen horen. Scouting staat voor uitdaging!

Leuk weetje: De naam Scouts staat ook nog ergens voor;

S: samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
C: code en traditie is hoe we met elkaar en anderen omgaan. Respect voor mensen en voor de natuur, waar we zoveel plezier beleven.
O: outdoor staat voor avontuur, want wij gaan voortdurend op ontdekkingstocht in ‘de natuur’. Hoe ouder je bent, hoe verder weg je kunt gaan.
U: uitdaging zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
T: teamgevoel, door te denken en doen vanuit het team, halen we het beste in elkaar naar boven. Daarom zijn we trots op elkaar.
S: spel en creativiteit is onze tweede natuur. Door te spelen ontdekken we wat we kunnen en leren we deze talenten gebruiken.

Jeugdleden over Scouting:
Janne (10)  en Iris (11):
“Wij zitten al sinds ons vijfde jaar bij Scouting Malden. De enthousiaste leiding die elke zaterdag weer een leuk programma voor ons neerzet,  zorgt ervoor dat  Scouting voor ons elk weekend weer als een mooie herinnering en ervaring voelt. Koken op een houtvuur, abseilen, hoogte parcours, slagbal, pionieren, dit alles maakt Scouting leuk en aantrekkelijk voor jong en oud.”

Vrijwilligers over Scouting:
“Ik ben Frank, 48 jaar. Mijn hele leven ben ik al bezig met Scouting, van jeugdlid tot vrijwilliger en bestuurslid. Ik heb veel leuke dingen meegemaakt en er heel veel mooie herinneringen aan overgehouden. Elke keer als ik bij Scouting Malden binnenloop zie ik het plezier en enthousiasme van onze jeugdleden, maar ook van onze vrijwilligers. Heerlijk om hiervan te mogen genieten, elke keer weer. Dit geeft mij een enorme glimlach en voldoening! De tijd die het kost is relatief want ik kan het zo druk maken als ik zelf wil. Mocht er een keer wat minder tijd beschikbaar zijn, dan vangen we elkaar op. We zijn er voor elkaar en dat maakt Scouting zo mooi en bijzonder!”

“Ik ben Daphne Slot, 22 jaar en al veertien jaar lid van scouting Malden. Ik begon als jeugdlid en groeide door tot staflid en nu ben ik  teamleider van de jongste jeugdgroep, de Bevers, voor vijf- tot en met zevenjarigen. Niet alleen heeft scouting  Malden mij geholpen bij de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden, zelfverzekerdheid en doorzettingsvermogen, het heeft mij ook het mooiste gegeven: vrienden voor het leven.
Elke zaterdag staan wij, mijn teamgenoten en ik, klaar om een groep leuke kinderen hetzelfde te bieden. We zijn creatief, sportief en vindingrijk.”

“Ik ben Alyssa 18 jaar. Waarom doe ik aan scouting? Omdat ik met kinderen
werken heel leuk vind, niks is te gek, je kan lekker gek doen met de kids en met de leiding onder elkaar. Het plezier dat je de kinderen iedere week bezorgt, en de blijdschap van de kids als ze je zien. Daarnaast heb ik een vriendengroep erbij waarmee het altijd gezellig is. Ik ben zelf begonnen met scouting toen ik zeven was en vanaf mijn vijftiende  hoor ik bij de leiding. Ik heb geleerd om voor een groep te staan en ik durf nu meer op de voorgrond te treden. Een bonus scoutingfamilie en super leuke ervaringen als kampen en zo. En überhaupt ervaring met kinderen in een groep, dat maakt Scouting waardevol.”

Scouting iets voor jou?
Mocht je eens een keer kennis willen komen maken met ons, of meer informatie willen hebben, dan kan dat natuurlijk altijd. Stuur dan een mail naar info@scouting-malden.nl . Hopelijk zien wij ook jou een keer en word je net zo enthousiast over Scouting als onze huidige vrijwilligers. Wij ontvangen je met open armen!

Meer info kijk eens op onze site of Facebookpagina

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring