Tattoo Gert maakte dromen waar

Pas twaalf jaar was hij toen Gert van der Meijden een tatoeage aanwees en zei: “Dat wil ik ook, maar dan heel veel!” Hij hield woord en hij maakte er zelfs zijn werk van; al twintig jaar is tattoo Studio Gert een begrip in de tattoowereld.

Pas twaalf jaar was hij toen Gert van der Meijden een tatoeage aanwees en zei: “Dat wil ik ook, maar dan heel veel!” Hij hield woord en hij maakte er zelfs zijn werk van; al twintig jaar is tattoo Studio Gert een begrip in de tattoowereld.

“Ik ben altijd gek op tatoeages geweest”, vertelt Gert van der Meijden (58), ook wel bekend als ‘tattoo Gert’. “Pas vijftien jaar was ik toen ik mijn eerste tattoo liet zetten: een roosje met mijn eigen naam. Mijn moeder heeft een half jaar niet met me gesproken.” Om de goedkeuring van zijn moeder te winnen werd zijn tweede tattoo er een met de woorden ‘mama en papa’, maar ook toen was ze niet blij. Ondanks dat was Gert niet te stoppen, dit was het begin van een kleurrijk geheel aan tattoos op zijn lichaam, allemaal met een verhaal.

Gerts werkzame leven speelde zich in eerste instantie af in de meubelindustrie, waar hij letterlijk voor twee werkte. In zijn schaarse vrije tijd was Gert nog steeds gepassioneerd van tattoos, zelfs zodanig dat hij zelf wilde leren tatoeëren. Hij begon met oefenen op zijn eigen bovenbeen en bleek er goed in te zijn. Zijn broer vroeg Gert ook eens bij hem een tattoo te zetten. “Dat kun je gemakkelijk, niet zeuren”, zei hij. Een neefje volgde, toen een nichtje, en daar weer een vriendin van, en zo kwam het dat ik het naast mijn werk steeds drukker kreeg met tatoeëren. Het werd nachtwerk!”

Zijn nieuwe relatie moedigde Gert aan dromen waar te maken. “Na zestien jaar in de meubelindustrie te hebben gewerkt nam ik ontslag om een eigen tattoo Studio te beginnen, dat was spannend. In eerste instantie had ik niet genoeg klanten, daarom assisteerde ik een vriend in zijn shop. Maar na twee maanden kwam het in een stroomversnelling en bleven de klanten komen.” Zijn eerste tattoos als zelfstandig ondernemer zette Gert vanuit zijn studio op de bovenverdieping van zijn huis in Oudewater. In Wijchen had hij een tweede werkruimte. Tegenwoordig tatoeëert Gert vanuit zijn tattoo studio nabij zijn huis in Overasselt. Tattoo Studio Gert kent een niet alledaagse inrichting. De muur is voorzien van een mooie verzameling kruisen. Gert pakt er een van tafel en zegt: “Deze kocht ik gisteren nog op een rommelmarkt, ik kon het weer niet laten. Gelovig ben ik niet, maar het fascineert me gewoon.” Gert wijst naar een kruisbeeld op een rode ondergrond achter hem: “Dat Jezusbeeld komt uit 1800!” 

Sinds die eerste tattoos twintig jaar geleden is er veel veranderd in de tattoowereld. “Wanneer je vroeger een tattoo shop binnenkwam, kon je van een A4’tje aan de muur een plaatje kiezen. Iedereen liep dan ook met dezelfde tattoos. Op Pinterest bijvoorbeeld zijn nu veel verschillende afbeeldingen te vinden. Vroeger soldeerde ik mijn eigen naalden, een tattoo pen was toen nog ontzettend zwaar.”

Klanten van tattoo Studio Gert komen uit verschillende lagen van de bevolking in leeftijd van zestien -met toestemming van ouders-  tot 74 jaar. “Ik zet verschillende soorten tatoeages: Tribal, Asian, Celtic, dieren, bloemen, eigenlijk alles behalve fotorealistische portretten. Een tattoo bij jongelui in de nek zal ik niet zetten. Nooit is een dag hetzelfde, tekenen of tatoeëren, ik ben altijd wel ergens mee bezig. Omgaan met mensen is leuk. Na twintig jaar is het nog steeds een fantastisch vak.”

 

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring